play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počeli su Dani Miholja u Sračincu

Proteklog je vikenda počela proslava Dana Općine Sračinec, Dani Miholja 2023. Čast da započnu osmodnevnu proslavu pripala je braniteljima, koji su se u velikom broju okupili na sportskim susretima. Prije početka natjecanja, predstavnici braniteljskih udruga položili su cvijeće i svijeće na spomen obilježje poginulim i preminulim braniteljima u Sračincu.

– Naše Dane Miholja otvaraju branitelji, oni koji su najzaslužniji za našu današnju slobodu. Raduje me da su se i ove godine okupili u tako velikom broju, zahvaljujem braniteljskim udrugama iz cijele županije što su došli na ovaj susret. Nažalost, vremenske prilike nam ne dozvoljavaju da realiziramo sve što smo imali u planu, susret je trebao biti na otvorenom, u parku Velika graba, no i ovdje u Domu kulture ima mjesta za aktivnosti – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Branitelje je u ime župana Varaždinske županije pozdravio njegov izaslanik, general Zdravko Jakop te Snježana Hunjet, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Program proslave Dana Miholja nastavljen je u nedjelju, tradicionalnim 14. Kupom Općine Sračinec u lovu ribe na plovak, koji je održan na vodi Kocinka u Sračincu. Natjecalo se 23 ribiča, a najuspješniji ekipno bili su ribiči Općine Sračinec. Drugo mjesto zauzeli su ribiči Cestice 1995, a treće Petrijanca. U pojedinačnoj konkurenciji najviše ulovio Josip Plemenčić (Općina Sračinec), na drugo mjesto plasirao se Pavao Kereži (Petrijanec), a na treće Mladen Hrnčić (Cestica 1995).

Proslava Dana Miholja u Sračincu nastavlja se sutra, a manifestacije traju do nedjelje.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Međunarodni dan ljudskih prava: „U Varaždinskoj županiji više od 6.000 stranih radnika, ljudska prava moramo držati kao kap vode na dlanu“  

    Dana, 10. prosinca, u cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. U Varaždinskoj županiji obilježen je zahvaljujući udruzi Bedem ljubavi Varaždin, Koordinaciji za ljudska prava Varaždinske županije i Savjetu mladih Varaždinske županije. U petak su zajednički organizirali okrugli stol na temu „Položaj i problemi mladih, posebice pripadnika ranjivih skupina, u Varaždinskoj županiji“, u sklopu projekta "JEDNAKI Status, Mogućnosti, Odgovornosti" kojeg provodi Bedem ljubavi, a financira Središnji državni ured […]

  today11/12/2023

  0%