play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Paljenjem adventske svijeće označen početak blagdanskog razdoblja u Marofu

Iako je program Adventa u Marofu službeno počeo s predbožićnim sajmom koji se održao prethodnog vikenda, u subotu je zajedničkim snagama Dječjeg vrtića Anđeo i KUD-a Marof upaljena prva adventska svijeća kojim je označen početak Došašća i prigodnih blagdanskih događanja.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novom Marofu ugostio je tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva Marof. Na pozornici su se predstavile sve sekcije domaćeg folklornog društva, kao i gosti iz Nagykanizse iz susjedne Mađarske i Dubrovnika koji su donijeli atraktivne koreografije.

-Već tradicionalno KUD Marof je u predbožićnim danima organizirao godišnji koncert na kojem su se predstavile sve sekcije našeg društva. Veseli nas jako veliki interes za ovaj koncert, jer su se tražile i karte više. Upravo zbog toga smo si dali truda i pripremili jedan bogat, šarolik i atraktivan program, uz atraktivne goste, te predstavili što se sve radilo tijekom godine – rekla je predsjednica KUD-a Marof Dijana Kropek.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač smatra kako Advent u Novom Marofu uvijek donosi posebne trenutke za Grad.

-Paljenjem prve svijeće stvaramo toplu atmosferu koja nas povezuje u duhu blagdana. Uz to, godišnji koncert KUD-a Marof svake godine donosi poseban pečat našem kulturnom životu te pridonosi bogatstvu kulturne baštine našega kraja – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%