play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Označavanje prvog mesa peradi oznakom Dokazana kvaliteta – Hrvatska

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković će s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 19. siječnja 2023. godine u 9:30 sati  obići pogon tvrtke Koka d.d. gdje će označiti prvo meso peradi oznakom „Dokazana kvaliteta–Hrvatska“.

 

Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni dobrovoljni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“ s ciljem postizanja još veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a oznaka garantira da je upravo Hrvatska zemlja podrijetla glavnog sastojka te ujedno i zemlja gdje je proizvod proizveden ili prerađen. Do danas imamo priznate četiri oznake „Dokazana kvaliteta“ –  za voće, konzumna jaja, povrće te meso peradi. Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za sektor proizvodnje mesa peradi podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%