play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove godine rođene 33 bebe s područja Općine Maruševec

Na kraju prošle kalendarske godine Općina Maruševec je organizirala prijem za roditelje djece rođene u zadnja tri mjeseca ove godine na maruševečkom području. Tom je prigodom, načelnik Mario Klapša sa suradnicama čestitao roditeljima na prinovama kojima je Općina Maruševec isplatila 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće rođeno dijete. Ove su godine rođene 33 bebe, za što je Općina Maruševec izdvojila 85.500 kuna, dok će od nove godine pomoć roditeljima za novorođenu djecu biti veća. Tako će Općina Maruševec pomoći roditeljima novorođene djece s 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako iduće dijete. „To je samo jedan dio socijalnih mjera kojima građanima pomažemo u ovim ekonomski izazovnim vremenima. Također, Općina Maruševec financira nabavku i zbrinjavanje vreća za iskorištene pelene za roditelje djece starosti do dvije godine, kao i za starije osobe s problemom inkontinencije”, istaknuo je načelnik Klapša te uputio roditelje da se jave u poduzeće IVKOM radi prijave i preuzimanja vreća za pelene.

Osim spomenutih, Općina Maruševec je razvila set demografskih mjera za mlade obitelji. Potiče se mlade obitelji na osamostaljenje i kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih na području Općine, a uz povećanje naknade za novorođene bebe, od iduće godine povećava se i subvencija ekonomske cijene vrtića koja će iznositi 130 eura.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%