play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorene nove prostorije Varaždinske građanske garde

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, u subotu 17. lipnja 2023. godine otvorila je novouređeni prostor u samom centru grada, u Školskoj ulici 2. Prostorije je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, a svečanost je uveličao i nastup Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin. Prostorije su uredili sami članovi Udruge Varaždinske građanske garde dragovoljnim radom i uz pomoć donacija. Imat će prezentacijsko-informacijski karakter a koristiti će ga sve sekcije Udruge: Dame u povijesnim haljinama, Mali Purgari i Bubnjarski ansambl.

Predajući na upotrebu obnovljene prostorije zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je istaknuo: „Grad Varaždin brine o jednoj od našoj najprepoznatljivijih institucija i simbolu grada – Varaždinskoj građanskoj gardi koja već više od 250 godina čuva naš grad. Članovi udruge svojim su radom zaslužili da im se da na korištenje jedan ovakav prostor u kojem će se moći družiti, prezentirati svoje aktivnosti i bogatu povijest.”

U tom prostoru članovi garde organizirat će dežurstva svake subote od 10-12 sati kada će se posjetitelji moći upoznati s tradicijom varaždinskih purgara.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradonačelnica Dragica Ratković organizirala božićno druženje za gospodarstvenike

  Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković organizirala je tradicionalno božićno druženje za gospodarstvenike i obrtnike s područja Grada Varaždinske Toplice. Gradonačelnica je okupila poduzetnike s područja grada, ne samo da im čestita nadolazeće božićne blagdane, nego da im uputi zahvalu za sve ono što poduzimaju da bi se ostvario jedan gospodarski rast koji je ključan za uspjeh grada. -Želim izraziti svoju iskrenu zahvalu za vaš trud i predanost u ostvarivanju […]

  today15/12/2023 47

  0%