play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorena Županijska izložba najboljih radova učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2023.

U I. osnovnoj školi Varaždin danas je otvorena izložba najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2023. Na Županijsko natjecanje pristiglo je ukupno 113 radova učenika iz 41 osnovne i srednje škole iz Varaždinske županije, a Stručno povjerenstvo je za Izložbu odabralo 30 digitalnih animacija osnovnoškolaca te sedam stop animacija srednjoškolaca.

Ovogodišnja izložba LIK 2023. bila je inspirirana je temom „Ples“, a učenici su trebali izraditi digitalnu animaciju u trajanju od 15 do 30 sekundi u aplikaciji FlipaClip. Stoga izložba prvi put nije bila klasična, nego su digitalne animacije bile prikazivane na računalima.

– Zadatak na ovogodišnjem natjecanju nije bio nimalo lak, pa stoga pohvaljujem rad učenika i njihovih mentora koji su svoju kreativnost, znanje i vještine pretočili u zanimljive animacije. Likovima su dali „život“, u njih su udahnuli “dušu”. Riječ animacija dolazi od riječi “duša”, a umjetnost i kreacija jesu duša i pokret ovog svijeta, život koji bi bez mladih i kreativnih učenika i ljudi bio pust. Svi znamo da umjetnost priča univerzalnim jezikom, a učenici su u svoje radove utkali dio sebe i dio svoje osobnosti. Čestitam svim učenicima i njihovim mentorima koji su poslali svoje radova na županijsku izložbu, a posebne čestike upućujem najboljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je otvorila Izložbu LIK 2023. te uručila diplome osvajačima prva tri mjesta.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je Dora Mlakar iz VII. OŠ Varaždin (mentorica Iva Šarić), drugo mjesto Elena Novak iz VI. OŠ Varaždin (mentor Ivan Duić), a treće Lucia Bijažić iz I. OŠ Varaždin (mentorica Dina Zebec).

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojio je Emanuel Rožić iz Druge gimnazije Varaždin (mentorica Terezija Mlinarić), drugo mjesto Vida Huzjak iz Medicinske škole Varaždin (mentorica Terezija Mlinarić), a treće mjesto Monika Ključarić iz Srednje škole Novi Marof (mentorica Barbara Frntić).

Radovi ovih učenika ujedno su predloženi za Državnu smotru.

– I ove godine je Stručno povjerenstvo moralo odabrati najbolje od najboljih. Prvi put u povijesti se dogodilo da su učenici dobili zadatak koji su trebali odraditi u digitalnom obliku, Trebali su izraditi digitalne animacije, filmić sa 150 do 300 sličica, što je bilo poprilično teško jer su imali vremensko ograničenje od tri školska sata. Doista zahtjevan zadatak, no naši učenici su i to uspjeli uspješno napraviti – rekao je Davor Petak, profesor likovne kulture i voditelj Županijskog stručnog vijeća za likovnu kulturu.

Uz njega, u Stručnom povjerenstvu bili su Ivan Duić, Biserka Hudoletnjak i Ksenija Kipke, a domaćin izložbe LIK 2023. tradicionalno je bila I. OŠ Varaždin.

Uz učenike i njihove mentore, izloži je prisustvovala i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sanja Herceg.

 

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA – LIK 2023.

Osnovne škole

 1. mjesto: Dora Mlakar, VII. OŠ Varaždin, mentorica Iva Šarić
 2. mjesto: Elena Novak, VI. OŠ Varaždin, mentor Ivan Duić
 3. mjesto: Lucia Bijažić, I. OŠ Varaždin, mentorica Dina Zebec

Srednje škole

 1. mjesto: Emanuel Rožić, Druga gimnazija Varaždin, mentorica Terezija Mlinarić
 2. mjesto: Vida Huzjak, Medicinska škola Varaždin, mentorica Terezija Mlinarić
 3. mjesto: Monika Ključarić, Srednja škola Novi Marof, mentorica Barbara Frntić

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 1

  0%