play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorena je humanitarna izložba – pridružite se hvalevrijednoj akciji

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ ovog je tjedna službeno otvorena humanitarna prodajna izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji „Varaždinski Purgar“ koja se održala početkom rujna ispred dvorca Stari grad. Riječ je o više od 50 likovnih radova koje su autori poklonili organizatorima, Varaždinskoj građanskoj gardi, u humanitarne svrhe.

„Svi znamo da su Purgari naše nematerijalno kulturno dobro, no važno je istaknuti da oni u svim prilikama pokazuju veliku humanitarnu notu. Održao sam sastanak s direktorima gradskih tvrtki i skrenuo im pozornost na ovu izložbu te vjerujem da će se pokazati njihova društvena odgovornost i da će ova djela ovdje izložena biti brzo rasprodana.“ rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na otvorenju izložbe te je pohvalio rad udruge.

Izloženi radovi namijenjeni su za prodaju po cijenama od 100, 200 i 300 eura, a njihovu su vrijednost procijenili djelatnici Gradskog muzeja Varaždin. Organizatori projekta, udruga Varaždinska građanska garda, prikupljena sredstva od radova i sponzora utrošit će za dobavu i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom koje će, u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama, biti postavljeno na dječjem igralištu.

Varaždinska građanska garda poziva sve zainteresirane građane, kao i pravne osobe, da razgledaju izložbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici sve do 15. prosinca, gdje ujedno mogu dobiti informacije o donatorskoj kupovini radova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%