play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorena izložba Dobar tek!

U Palači Herzer, izložbenom prostoru Gradskog muzeja Varaždin, u srijedu 7. prosinca 2022. gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj otvorio je izložbu „Dobar tek!“.

Riječ je o izložbi o kulturi hrane u varaždinskom kraju koja je otvorena u sklopu programa pripremljenih za Dan grada Varaždina – blagdan svetog Nikole. Uz ravnatelja GMV-a Mirana Bojanića Morandinija, uzvanike su pozdravili u ime autora izložbe kustosica Jelena Rančić te Vesna Juraga Pascuttini, izaslanica ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek.

Otvarajući izložbu, gradonačelnik Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo time što je izložba postavljena u cijeloj palači Herzer, od podruma do potkrovlja te je naglasio: „Zahvaljujem se vrijednim djelatnicima Gradskog muzeja koji su uspjeli pripremiti ovu izložbu radeći mnogo kako bi se sve završilo na vrijeme. Palača Herzer do sada nije otvarala svoje podrume koji su bili neka vrsta depoa. Ovom izložbom će svi naši sugrađani dobiti uvid u podrumski prostor ove prekrasne palače. Mislim da će svima biti zanimljivo ovo pogledati. Slijedećih jedanaest mjeseci koliko će dugo izložba biti otvorena je dovoljno vremena da svatko od Varaždinaca pogleda ovu izložbu.” – rekao je gradonačelnik Bosilj proglašavajući izložbu otvorenom.

Na izložbi je predstavljeno oko 500 predmeta iz fundusa GMV-a, koji kroz multidisciplinarni pristup govore o prehrambenim navikama i običajima, proizvodnji, trgovanju, pripremi, pohrani, posluživanju i konzumaciji hrane na varaždinskom prostoru kroz prošlost i sadašnjost, pa i s pogledom i budućnost. Kako je to jedan od najvećih i najopsežnijih projekata varaždinskoga muzeja u posljednjih nekoliko godina, u čijem su osmišljavanju sudjelovali kustosi i restauratori svih odjela GMV-a, kao i više vanjskih suradnika, izložba će biti postavljena za razgled gotovo cijelu iduću godinu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Silvija Zagorec je nova načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

  Nova načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije je Silvija Zagorec, zamjenica župana, koju je na tu dužnost imenovao župan Anđelko Stričak nakon što je dosadašnji načelnik Robert Vugrin podnio zahtjev za razrješenje s te dužnosti. „Zahvaljujem svim članovima na dosadašnjem radu i angažmanu, kao i dosadašnjem načelniku Vugrinu na vođenju Stožera. Epidemiološka slika se i u Varaždinskoj županiji poboljšava, tako da se aktivnosti mogu usmjeriti na prevenciju, a to je, […]

  today08/06/2021 1500

  0%