play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uz Dan Varaždinske županije održana pjesničko-glazbena večer u atriju Županijske palače

U atriju Županijske palače održana je poetsko-glazbena večer autora Ljiljane Vuglač i Darka Fodera, ivanečkih pjesnika, koji su čitanjem svoje poezije, u glazbenoj pratnji, predstavili lokalno pjesničko-književno stvaralaštvo pjesnika mlađe generacije, a time i dali kulturni obol obilježavanju Dana Varaždinske županije.

Članica Ivanečkog pjesničkog kruga, pjesnikinja Ljiljana Vuglač prisutne je upoznala sa svojim pjesničkim prvijencem, zbirkom pjesama “Mušmule je okitio snijeg“, recitalom ljubavne poezije koji sadrži šezdeset pjesma ljubavne tematike napisanih sve od srednjoškolskih dana do danas.

 

-Riječ je o ljubavi, ne samo ne prema partnerima, već i ljubavi prema prirodi i svemu onome što nas okružuje. Čovjek je emotivno biće, predodređen je da voli i zato zbirka daje važnost ljubavi koja se često zanemaruje i podrazumijeva, a nju treba živjeti svakodnevno i mi ju živimo kroz pjesništvo – kazala je autorica.

Darko Foder, koji pjesme piše od osnovne škole predstavio je svoju drugu zbirku haiku pjesama „Cvjetovi sreće – Ruaže sreče“, koja sadrži ukupno 610 pjesama na standardnom hrvatskom i kajkavskom jeziku te je obogaćena ilustracijama njegove kćeri Laure. Očekuje kako će ljubitelji haikua, najkraćih pjesama na svijetu, među njima pronaći svoje omiljene uratke.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako joj je drago što je ova poetsko-glazbena večer dio obilježavanja dana Varaždinske županije te izrazila nadu da će i prisutni osjetiti prekrasne emocije kojima su prožeta oba djela.

 

-Nadam se da će ove iskrene i čiste emocije, koje Darko i Ljiljana pokazuju kroz svoje stvaralaštvo i kreativnost, doprijeti do brojnih čitatelja i želim im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu – rekla je.

Lijepu pjesničku večer, dvoje književnike koji su oboje u srpnju u Ivancu imali promocije svojih knjiga, vodila je pjesnikinja Ljubica Ribić.

 

Promociji je nazočio i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec, županijski vijećnici te brojni zaljubljenici u poeziju, koji su pritom mogli uživati i u ritmovima glazbe gitarista Zvonimira Detelja iz Varaždinskih Toplica, što je ovo događanje učinilo praznikom za oči i uši i pokazalo kako nema granica u umjetničkom izričaju.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Barbara Antolić Vupora u Hrvatskom saboru ugostila DDICDP Varaždin

  Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora ugostila je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida u Hrvatskom saboru. Tijekom posjeta pridružili su im se predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac. „U Republici Hrvatskoj živi 624 tisuće osoba s invaliditetom, što čini 16% ukupnoga stanovništva. Radi se o velikoj skupini naših sugrađana, stoga je pitanje unapređenja njihova položaja i njihovih prava jedno od […]

  today27/01/2023 78

  0%