play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uz Dan Varaždinske županije održana pjesničko-glazbena večer u atriju Županijske palače

U atriju Županijske palače održana je poetsko-glazbena večer autora Ljiljane Vuglač i Darka Fodera, ivanečkih pjesnika, koji su čitanjem svoje poezije, u glazbenoj pratnji, predstavili lokalno pjesničko-književno stvaralaštvo pjesnika mlađe generacije, a time i dali kulturni obol obilježavanju Dana Varaždinske županije.

Članica Ivanečkog pjesničkog kruga, pjesnikinja Ljiljana Vuglač prisutne je upoznala sa svojim pjesničkim prvijencem, zbirkom pjesama “Mušmule je okitio snijeg“, recitalom ljubavne poezije koji sadrži šezdeset pjesma ljubavne tematike napisanih sve od srednjoškolskih dana do danas.

 

-Riječ je o ljubavi, ne samo ne prema partnerima, već i ljubavi prema prirodi i svemu onome što nas okružuje. Čovjek je emotivno biće, predodređen je da voli i zato zbirka daje važnost ljubavi koja se često zanemaruje i podrazumijeva, a nju treba živjeti svakodnevno i mi ju živimo kroz pjesništvo – kazala je autorica.

Darko Foder, koji pjesme piše od osnovne škole predstavio je svoju drugu zbirku haiku pjesama „Cvjetovi sreće – Ruaže sreče“, koja sadrži ukupno 610 pjesama na standardnom hrvatskom i kajkavskom jeziku te je obogaćena ilustracijama njegove kćeri Laure. Očekuje kako će ljubitelji haikua, najkraćih pjesama na svijetu, među njima pronaći svoje omiljene uratke.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako joj je drago što je ova poetsko-glazbena večer dio obilježavanja dana Varaždinske županije te izrazila nadu da će i prisutni osjetiti prekrasne emocije kojima su prožeta oba djela.

 

-Nadam se da će ove iskrene i čiste emocije, koje Darko i Ljiljana pokazuju kroz svoje stvaralaštvo i kreativnost, doprijeti do brojnih čitatelja i želim im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu – rekla je.

Lijepu pjesničku večer, dvoje književnike koji su oboje u srpnju u Ivancu imali promocije svojih knjiga, vodila je pjesnikinja Ljubica Ribić.

 

Promociji je nazočio i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec, županijski vijećnici te brojni zaljubljenici u poeziju, koji su pritom mogli uživati i u ritmovima glazbe gitarista Zvonimira Detelja iz Varaždinskih Toplica, što je ovo događanje učinilo praznikom za oči i uši i pokazalo kako nema granica u umjetničkom izričaju.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Najavljena prva radna sjednica novog saziva Županijske skupštine Varaždinske županije

  Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je prva radna sjednica novog saziva Županijske skupštine koja će se održati u srijedu, 22. rujna ove godine, a o dnevnom redu sjednice te o temama o kojima će se raspravljati prisutne predstavnike medija upoznao je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. „Na dnevnom redu naći će se rebalans županijskog proračuna, a njime planiramo osigurati dodatnih šest milijuna kuna za zdravstvo i obrazovanje. Povećanje […]

  today15/09/2021 16