play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec osvojila prestižnu titulu najbolje u županiji

Najbolja osnovna škola u Varaždinskoj županiji prema rang listi Jutarnjeg lista je Osnovna škola Gustava Krkleca Maruševec. Riječ je o listama koje utvrđuju u kojoj mjeri učenici pojedinih škola uspiju ocjene iz 8. razreda zadržati do državne mature.

Ljestvice Jutarnjeg lista obuhvaćaju 859 škola čiji su bivši učenici završili osnovnu školu 2019. godine, a prošle su godine polagali državnu maturu. Podaci o njihovim ocjenama iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika u 8. razredu te uspjehu iz istih predmeta na državnoj maturi preuzeti su iz Školskog e-rudnika, javne baze službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I upravo na 1. mjestu rang liste 19 osnovnih škola iz Varaždinske županije, našla se OŠ iz Maruševca.
Zbroje li se svi napori koje ulažemo, smislena strategija, dobar kurikulum i inovativni rad skladnog kolektiva, dobar učinak naših učenika na nacionalnom vrednovanju je očekivan. Zaposlenici brižno i stručno kombiniraju tradicionalne oblike učenja s novima, uvodeći naše učenike u budućnost za koju moraju biti spremni, moraju je razumjeti i ne bojati je se. Naša je obaveza da ih pripremamo za život u kojem neće zazirati od novosti, tehnologije i konkurencije – istaknuo je ravnatelj Tomislav Vincek za Jutarnji list te dodao kako je na državnu maturu iz generacije 2019. izašlo 34 učenika i njihov rezultat je -1,32.

Slijede četiri varaždinske škole s malim zaostatkom.

Rezultatima vrednovanja škola zadovoljan je i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.
Naravno da smo zadovoljni rezultatima jer oni pokazuju kako su naše matična i dvije područne škole uistinu kvalitetno mjesto za obrazovanje. Osim rezultata na državnoj maturi pokazuju to i brojni drugi uspjesi naših učenika i njihovih mentora koje Općina Maruševec posebno potiče, ističe i nagrađuje za ostvarene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima – naglašava načelnik te dodaje kako ovakvim rezultatima zasigurno doprinosi i kvalitetna suradnja škole, Općine Maruševec i Varaždinske županije ali i jednosmjenska nastava u svim školama kao i program produženog boravka kojega sufinancira Općina Maruševec.

Osim toga, da bi im olakšala školovanje Općina Maruševec svojim učenicima i njihovim roditeljima sufinancira i autobusni prijevoz, školu plivanja te nabavku radnih bilježnica i školskog pribora, a u isto vrijeme svake godine ulaže proračunska sredstva za adaptaciju i uređenje školskih prostora radi kvalitetnog provođenja obrazovnih programa.

Općina Maruševec u suradnji s Varaždinskom županijom pomogla je svojim školama pri nabavci školskih ormarića za učenike, kod uređenja prilaza Područnoj školi u Druškovcu gdje je kasnije uređena i opremljena školska kuhinja, postavljanja metalnih žaluzina na matičnoj školi u Maruševcu, a prošle godine kod uređenja i adaptacije starijeg dijela škole, dok smo ove godine rasvijetlili smo LED rasvjetom školska igrališta kod škola u Druškovcu i Gredi – istaknuo je Klapša te izrazio nadu da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih uskoro raspisati natječaj kako bi škola mogla prijaviti izgradnju sportskih dvorana u Druškovcu i Gredi za što su projekti spremni za apliciranje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Počeli radovi na Novoveškoj cesti

  Na dionicama županijske ceste Ladanje – Nova Ves te Nova Ves – Varaždin u punom jeku su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije te na presvlačenju novim slojem asfalta. Riječ je o dvije od ukupno 32 dionice županijskih i lokalnih cesta na području Varaždinske županije, koje su oštećene u potresu, a koje će investitor, Županijska uprava za ceste obnoviti bespovratnim EU sredstvima. Radove su obišli župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom […]

  today05/06/2023 53

  0%