play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Državna brončana plaketa OPG-u Dombaj iz Družbinca

OPG Dominika Dombaja iz Družbinca osvojio je brončanu plaketu na državnom natjecanju u kvaliteti kukuruzne silaže, koje je organizirao Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Natjecanje je održano sedmi put zaredom u suradnji sa županijama koje su nominirale najbolja gospodarstva u proizvodnji mlijeka.

U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je dvanaest županija koje su financirale laboratorijska ispitivanja kvalitete silaže za ukupno 275 gospodarstava. Svaka od županija, uključujući Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Zagrebačku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku, poslala je po 25 uzoraka. Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija poslale su po 20 uzoraka, dok je Istarska županija sudjelovala s 10 uzoraka.

Načelnik Željko Posavec istaknuo je važnost stručne podrške koju natjecanje pruža proizvođačima. Svaki sudionik dobije opširno ispitno izvješće koje im pomaže u pripremi uravnoteženih obroka za životinje i poboljšanju kvalitete krme.
OPG Dominik Dombaj dokaz je kako mladi poljoprivrednici mogu postići iznimne rezultate svojim radom i trudom. Čestitamo im na osvojenoj brončanoj plaketi – rekao je Posavec.

Nagrađeni proizvođači dolaze iz različitih dijelova Hrvatske, od Slavonije do sjeverozapadne Hrvatske, što pokazuje široku rasprostranjenost kvalitete kukuruzne silaže u zemlji.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradu Lepoglavi odobreno sufinanciranje projekta Unaprjeđenje usluga za djecu

  Do kraja kolovoza 2023. godine traje provedba projekta pod nazivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava“ čija je ukupna vrijednost milijun 120 tisuća kuna. Provedbom projektnih aktivnosti produljilo se radno vrijeme lepoglavskog vrtića za 4 sata, te je vrtić na raspolaganju roditeljima i djeci sve do 20 sati. Razvijena su i implementirana četiri nova programa koji se provode u tom vremenu, a to su: program PATH – RASTEM […]

  today29/04/2022 240

  0%