play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Trnovec Bartolovečki za izgradnju novog vrtića odobrena sredstva u iznosu od 1,1 milijun eura

U Općinu Trnovec Bartolovečki ovih je dana stigla lijepa vijest – prihvaćena je prijava projekta „Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom” na natječaju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Projekt je uspješno prošao procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te ukupna bespovratna sredstva iznose 1.146.726 eura. Riječ je o najvećem kapitalnom projektu u općini, vrijednom oko 4,5 milijuna eura. Novi dječji vrtić u naselju Trnovec bit će kapaciteta za 200 djece.

Naime, djeca trenutno polaze vrtić u 47 godina starom montažnom objektu koji više ne udovoljava propisima i standardima te ga nije moguće renovirati ili dograđivati. 65 mališana polaze vrtiće u drugim, okolnim općinama i gradovima, dok je na listi čekanja konstantno više od 60 djece.

Kako je rekla načelnica Verica Vitković, općina Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine ima pozitivan trend u broju novorođenih, što je dalo dodatni vjetar u leđa odluci o izgradnji novog vrtića.

– Odobrena sredstva velika su stvar za našu Općinu. Drago mi je što je Ministarstvo prepoznalo našu potrebu i što će pomoći da svoj djeci omogućimo boravak u vrtiću dok su roditelji na poslu. Uskoro krećemo u realizaciju prioritetnog projekta Općine jer želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete. Vjerujemo da će vrtić biti gotov za otprilike dvije i pol godine – istaknula je načelnica Vitković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 4

  0%