play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Sveti Ilija se vidljivo razvija, u tijeku ulaganja veća od 100 milijuna kuna!

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, obilježen je Dan Općine Sveti Ilija i spomendan zaštitnika mjesta i mještana Svetog Ilije Proroka. Bila je to prilika da se rezimiraju postignuti poslovni rezultati i najave buduće investicije, te da se uruče općinska priznanja.

Općina Sveti Ilija se vidljivo razvija, a ulaganja koja prestižu i više desetaka milijuna kuna, značajno doprinose podizanju razine kvalitete životnih uvjeta mještana ove Općine kojoj administrativno pripada 8 naselja. Najveći kapitalni projekti koji se privode kraju vezani su uz obrazovanje, no tu su i projekt aglomeracije te katastarske izmjere, naveo je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj.

 

U Svetom Iliji se gradi nova osnovna škola koja se prostire na gotovo 3.800 kvadratnih metara, a u kojoj će znanja i vještine stjecati oko 350 učenika koje će poučavati 50 zaposlenika. Vrijednost projekta je 56 milijuna kuna, a radovi koji se privode kraju financirani su sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u 80 posto, Varaždinske županije 15 posto, te preostalih 5 posto proračunskim Općinskim sredstvima, s tim da je dosad iz proračuna izdvojeno milijun 179 tisuća kuna. Završeni su i radovi na izgradnji Dječjeg vrtića „Gumbek“ u naselju Beletinec. Vrijednost projekta je 14 i pol milijuna kuna, s tim da je 7 milijuna 412 tisuća kuna financirano Programa ruralnog razvoja iz Mjere 7.4.1, a ostalo iz općinskog proračuna. Riječ je o prostoru 1.114 kvadratnih metara gdje će od jeseni boraviti 80-ero djece predškolske dobi. Realiziran je i projekt Aglomeracije vrijedan 26 milijuna kuna kojim su obuhvaćena 4 općinska naselja: Doljan, Križanec, Tomaševec Biškupečki i Žigrovec odnosno gotovo 400 kućanstava. Započeli su i radovi na izgradnji sustava odvodnje naselja Sveti Ilija u vrijednosti 8,67 milijuna kuna, a slijede i investicije u ovaj sustav za naselja Beletinec – Krušljevec i Seketin.

Završeni su radovi na uređenju Centra umirovljenika, vinogradara i gospodarstvenika u Svetom Iliji, društveni domovi u Seketinu, Beletincu i Doljanu, a uredit će se i domovi u Tomaševcu Biškupečkom i Križancu. Ujedno, investira se i u ostalu društvenu i sportsku, te optičku infrastrukturu, moderniziraju se nerazvrstane ceste i niskonaponska mreža, te se ulaže u sakralne objekte, vodotoke i demografske mjere i zaštitu okoliša.

Svečanoj su sjednici odazvali načelnici i gradonačelnici, gospodarstvenici i mještani kojima su se prigodnim riječima obratili Goran Kaniški u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, načelnik Općine Devinska Nova Ves Dárius Krajčír, te izaslanica Predsjednika Sabora Republike Hrvatske i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

Na svečanoj sjednici su uručena općinska priznanja. Tako je Zahvalnicu Općine Sveti Ilija za iznimni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva, voćarstva, tradicijske i kulturne baštine i jačanje ugleda Općine dodijeljena Udruzi vinogradara i voćara „Grozdek“ iz Svetog Ilije, Zahvalnica Općine za iznimni doprinos unaprjeđenju amaterskog sporta, zaštiti okoliša i prirode i jačanje ugleda Općine uručena je i Športsko – ribolovnom klubu „Keder“ iz Beletinca, dok je Nagradu Općine Sveti Ilija za unaprjeđenje gospodarstva i jačanje ugleda Općine u zemlji i svijetu dodijeljena Tomislavu Cikaču koji je i zahvalio u ime ovogodišnjih laureata kazavši kako je zajedništvo ključno u postizanju uspjeha..

U glazbenom dijelu programa su sudjelovali Iva Detić i Tomislav Kreš.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%