play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec: Potpisan ugovor za Stambenu zonu Donje Ladanje “težak” preko 257 tisuća eura

U varaždinskom VARKOM-u načelnik Mario Klapša potpisao je ugovor za izvođenje radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Stambenoj zoni Donje Ladanje u Općini Maruševec.

Ukupna vrijednost sklopljenog ugovora iznosi 257.141,64 eura, odnosno 1.937.433,69 kuna. Ugovor je uz načelnika Općine Maruševec potpisao i direktor poduzeća VARKOM d.o.o. Bruno Ister, a potpisivanju je nazočio i tehnički direktor varaždinskog poduzeća Marijan Cesarec.

Iz Općine Maruševec podsjećaju kako su u Stambenoj zoni Donje Ladanje od početka investicija prošle godine pa do sada realizirani zahvati u vrijednosti od gotovo 300 tisuća eura, odnosno 2.255.565,59 kuna.

Potpisivanjem ovog vrijednog ugovora stvorili su se uvjeti da u narednim tjednima krenu radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i cjevovoda sanitarne kanalizacije u dužini od 760 metara na projektom predviđenoj Dionici 1 (Ulica dr. Matije Smodeka). Kada ovome pribrojimo i vrijednosti ranije realiziranih ugovora na Dionici 2, dolazimo do iznosa od 556.506,64 eura (4.192.999,28 kuna) koje je za Stambenu zonu Donje Ladanje osigurala Općina Maruševec kroz vlastiti proračun, ali i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatskih voda te varaždinskog VARKOM-a – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Infrastrukturnim opremanjem Stambene zone Donje Ladanje i raznim poticajnim mjerama, Općina Maruševec stvara uvjete za ostanak i doseljavanje građana na svoje područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika te bolji komunalni standard i prometnu povezanost stanovnika kao i ravnomjerni i održivi gospodarski razvoj općine.

Po izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže, oborinske odvodnje i DTK kanalizacije Općina Maruševec planira formirati i urediti nove prometnice unutar Stambene zone Donje Ladanje te omogućiti priključenje novih korisnika na novoizgrađene sustave.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Vudragovi “Dijamanti” osvježili prostor kod Kule stražarnice

  U suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina i gradskim Odsjekom za kulturu dogovoren je privremeni postav skulpture “Dijamanti” Nikole Vudraga na prostoru kod Kule stražarnice na Starom gradu. Radi se o jednoj od jednoj od najnovijih serija radova koji su bili izloženi Dubaiju i Poljskoj, a sad su stigli i u Varaždin. - Drago mi je da smo pokrenuli inicijativu privremenog izlaganja, uvijek sam smatrao Varaždin gradom umjetnosti i kulture, […]

  today12/07/2024 28

  0%