play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske osnovne škole bit će energetski neovisne – potpisani ugovori za izgradnju fotonaponskih elektrana

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj potpisao je u palači Patačić ugovore za izgradnju fotonaponskih elektrana za varaždinske osnovne škole. Tako će I., II., III., IV., V. i VII. osnovna škola Varaždin proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju. Potpisan je Ugovor o građenju fotonaponskih elektrana s tvrtkom Solektra d.o.o. koju je predstavljao direktor Goran Oreški. Vrijednost Ugovora je 118.860 eura. Također je potpisan Ugovor za nadzor građevinskih radova fotonaponskih elektrana s tvrtkom Tesla d.o.o. u vrijednosti od 6.380 eura bez PDV-a odnosno 7.975 eura s PDV-om.

 

Uz gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja, predstavnike Grada Varaždina te predstavnike izvođača, potpisivanju su nazočili i predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever koja je provodila postupak javne nabave.

 

Projektom se planira instalacija fotonaponskih elektrana na šest osnovnih škola Grada Varaždina sljedećih snaga:

Sunčana elektrana I. osnovna škola Varaždin 25 kW

Sunčana elektrana II. osnovna škola Varaždin 25 kW

Sunčana elektrana III. osnovna škola Varaždin 40 kW

Sunčana elektrana IV. osnovna škola Varaždin 46 kW

Sunčana elektrana V. osnovna škola Varaždin 15 kW

Sunčana elektrana VII. osnovna škola Varaždin 25 kW

 

Sufinanciranje projekta osigurano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s učešćem od 40% ukupno prihvatljivih troškova projekta postavljanja fotonaponskih elektrana na temelju Ugovora (reg. broj 2022/029071) o neposrednom sufinanciranju projekta korištenja obnovljivih izvora energije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Projekt Crvenog križa „Budimo spremni“

  Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Sandra Mintas izvijestila je u utorak, 21. ožujka 2023. godine zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića o provedbi projekta „Budimo spremni“. Riječ je o projektu “ čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području grada Varaždina i varaždinskog prstena općina. U sklopu provedbe ovog projekta na području grada […]

  today22/03/2023 48

  0%