play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec potiče poljoprivrednu proizvodnju

 

Općina Maruševec je i ove godine omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “ Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“.

-Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i porasta dostupnosti raspoloživih sredstava iz EU fondova što će doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarskog sektora i razvoju poslovanja na području Općine – naglašava načelnik Mario Klapša te dodaje da je za tu namjenu u općinskom proračunu osigurano 16 tisuća eura.

Potpore se dodjeljuju za sufinanciranje troškova kupnje nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, gospodarskih strojeva i sitnog inventara (Mjera 1), kao i za sufinanciranje izrade natječajne i projektno-tehničke dokumentacije poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Maruševec koji posluju u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje (Mjera 2).

Prihvatljivi su troškovi nastali tijekom 2024. godine i najduže u roku od devet mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti.

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu ili da se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava.

Rok za prijavu projekata iz Mjere 1 je 19. lipnja, a za Mjeru 2 30. studenoga ove godine.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%