play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ogromna financijska sredstva iz općinskog proračuna za učenike i polaznike dječjih vrtića

Povodom prvog dana škole, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Krunoslav Bistrović posjetio je prvašiće iz Tužnog, Vidovca i Nedeljanca te im uz želju da provedu ugodno vrijeme i stvore dugotrajna prijateljstva i lijepe uspomene u školskom razdoblju, poklonio slikovnice “Hrvatska za djecu”. Općina Vidovec i ove godine sufinancira  kupnju radnih bilježnica u iznosu od 26 eura za učenike koji polaze 1. do 4. razred te u iznosu od 46 eura za učenike viših razreda. Za sufinanciranje radnih bilježnica u općinskom je proračunu osigurano 12.000 eura.

Osim toga, u općinskom proračunu osigurano je 17.500 eura za besplatan prijevoz učenika osnovnih škola, dok se 6.500 eura odvaja za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca iz naselja Nedeljanec. U dvije osnovne škole i područnoj školi pokrenut je projekt produženog boravka. Općina Vidovec u stalnom radnom odnosu ima zaposlene četiri učiteljice produženog boravka čije se plaće financiraju iz općinskog proračuna te je u tu svrhu u proračunu osigurano ukupno 100.000 eura. Za stipendije je iz općinskog proračuna isplaćeno 40.650 eura za 85 stipendista (16 studenta i 69 srednjoškolca).

Osim za učenike i srednjoškolce, Općina Vidovec izdvaja znatna sredstva i za djecu u vrtićima. Za djecu koja polaze predškolske ustanove ili koriste usluge dadilja izvan područja općine izdvaja se ukupno 90.000 eura ( za program jaslica 29.000 eura i redovan program 61.000 eura). Uz to, Općina sufinancira pomoćnika u radu s djecom u iznosu od 9.300 eura. Za dječji vrtić Škrinjica, čiji je Općina Vidovec osnivač, iz proračuna se godišnje odvaja oko 220.000 eura. Zbroji li se sve zajedno, dolazi se do činjenice da se iz proračuna Općine Vidovec godišnje izdvaja oko 319.300 eura za predškolsku djecu .

Važno je spomenuti i da se, u suradnji s Varaždinskom županijom, u područnoj školi Nedeljanec oprema nova školska kuhinja u vrijednosti 20.600 eura te da je uz zgradu područne škole izgrađena nova ograda u vrijednosti 15.400 eura. Sredstva za školsku kuhinju i ogradu osigurana su u županijskom proračunu. Uskoro se kreće i u dogradnju dječjeg vrtića Škrinjica. Općinski načelnik potpisao je ugovor za dogradnju vrtića  kojim će se dobiti 2 nova boravka za jasličku skupinu i vrtićku skupinu. Ukupna cijena svih ugovorenih radova za dogradnju vrtića  iznosi 418.288,65 eura, dok je rok za izvođenje radova 12 mjeseci. Projekt će se financirati  iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a Općini Vidovec kao korisniku dodijelit će se bespovratna sredstva u iznosu 324.905,43 eura što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%