play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana uvodna konferencija ZaŽeli projekta u Općini Petrijanec

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec i Općina Petrijanec su 19. srpnja 2021. godine  organizirali uvodnu konferenciju projekta Zaželi – faza II – Zaželi za Petrijanec 2020.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 925.800,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Partneri na projektu su Općina Petrijanec, Centar za socijalnu skrb Varaždin te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin.

Trajanje projekta je 15 mjeseci, odnosno od listopada 2020. do siječnja 2022. godine. Provodi se na području Općine Petrijanec. Zaposleno je 10 žena koje tijekom 12 mjeseci obilaze trenutno 64 krajnja korisnika kojima su kroz isti period osigurana sredstva za osobnu higijenu.

Na projektu su osigurana sredstva za program obrazovanja i osposobljavanja za 10 radnica, koje po završetku istog stječu javnu ispravu te na taj način postaju konkurentnije na tržištu rada nakon izlaska iz projekta. Zaposlene žene prošle su osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju kuhar u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec te su im uvjerenja o osposobljavanju podijeljena na uvodnoj konferenciji projekta. Osposobljavanje je trajalo 160 sati, od čega 33 sata teorijske nastave, 20 sati vježbi te 107 sati praktične nastave.

Govoreći o svojim dojmovima iz sudjelovanja u projektu, zaposlene žene Branka Košić i Alenka Kereži istaknule su da obavljaju poslove kao pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Obje su suglasne da im je projekt donio puno iskustva koje će im zasigurno koristiti u potencijalnom daljnjem zapošljavanju, a krajnjim korisnicima njihova pomoć puno znači.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec izrazio je zadovoljstvo ovim projektom. “Projekt ima zapravo dvostruku socijalnu komponentu važnu za našu općinu. Prva je da je zaposleno 10 žena ciljanih skupina koje se teže zapošljavaju na tržištu rada, a druga jest briga o socijalno osjetljivim osobama, korisnicima projekta. Koristim priliku da se zahvalim Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Regionalnom uredu Varaždin koji nam je zapravo uputio gerontodomaćice na zapošljavanje i naravno Centru za socijalnu skrb Varaždin koji nam je odobrio korisnike projekte. Ovo je 3.godina zapravo provedbe projekta, nakon što smo dvije godine provodili projekt gdje je Općina Petrijanec bila nositelj projekta vrijednog  2.179.443,20 kuna i imali zaposlene gerontodomaćice na dvije godine sada nastavljamo sa projektom još godinu dana a počeli smo početkom veljače. Zahvaljujem se i Udruzi umirovljenika koja je prihvatila da provodi ovaj vrijedan projekt.”

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Atraktivni bolidi opet stižu u Novi Marof 

  Varaždinska županija i Grad Novi Marof su drugu godinu zaredom domaćini sportsko-edukativnog događanja „Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022“, koje će biti održano od 23. do 28. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu. Riječ je o petom izdanju događanja u Hrvatskoj, najmasovnijem dosad, koje je ove godine prvi put postalo službeni događaj projekta „Formula Student“. Sudjelovat će 50 timova studenata s tri kontinenta koji će predstaviti […]

  today17/08/2022