play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa

Proračunski dokumenti, izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg te izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, bili su na dnevnom redu prve radne sjednice novog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa, koja je održana u četvrtak.

Proračun Grada Novog Marofa u 2020. godini ostvaren je sa 64 milijun kuna. Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo ostvarenim u prošloj godini. „Ukupni iznosi su fantastični i nadilaze našu realnu sliku. Radili smo i gradili za 64 milijuna kuna. To je povijesni iznos. Nikada nismo imali toliko izvršenje. Realizirali smo projekte koji su se pripremali pet godina. Preko 30 milijuna kuna velikih je investicija, kao što su sanacija odlagališta, izgradnja reciklažnog dvorišta, dogradnja i obnova vrtića…” – rekao je Jenkač.

Program građenja komunalne infrastrukture u prošloj godini ostvaren je s realiziranih 4,6 milijuna kuna od planiranih 5 milijuna te će se dio realizirati u ovoj godini, dok je gradnja građevine za gospodarenje komunalnim otpadom realizirana s 85 %, odnosno s 11,8 milijuna kuna od planiranih 13,9 milijuna kuna. Obveze prema izvođačima radova, izvršiteljima usluga, stručnom nadzoru i druge obveze vezane uz realizaciju Programa građenja komunalne infrastrukture su podmirene. Program održavanja komunalne infrastrukture realiziran je gotovo u cijelosti, s 3,9 milijuna kuna od planirana 4 milijuna. Gradonačelnik je dodao da se taj program ostvaruje s dodatnim sredstvima osim komunalne naknade, što osigurava dinamiku ulaganja posljednjih godina.

Ovogodišnji proračun rebalansom je povećan za 16 milijuna i 204 tisuće kuna te sada iznosi 107 milijuna i 336 tisuća kuna. „U ovoj godini realizirat će se i investicije koje nisu bile izvršene u 2020. godini kao i nove investicije preko EU sredstava i nacionalnih sredstava. Riječ je o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, društvene domove i zgradu glazbene škole te izgradnju sportskog centra u Novom Marofu” – pojasnio je gradonačelnik Jenkač.

Vijećnici su dobili informaciju da Grad Novi Marof namjerava graditi Poduzetnički centar u Poduzetničkoj zoni malog i srednjeg poduzetništva kod Autobusnog kolodvora, a koji bi se trebao sufinancirati iz Europske unije. Riječ je o izgradnji objekta od 2000 m2 te je za to potrebna građevinska parcela koju će trebati otkupiti s obzirom da Grad trenutno nema niti jednu nekretninu koja bi odgovarala. Vijećnici su dali suglasnost za zaduženje Novokomu u iznosu od ukupno 2,2 milijuna kuna radi nabavke dva nova kamiona za prikupljanje otpada.

Na početku sjednice svečanu su prisegu dali Zvonimir Puškadija, koji nije bio na konstituirajućoj sjednici, te Jasmin Drčec, koji je zamijenio Mladena Smoljanca, a koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 1

  0%