play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana predstava „Dislike“ na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu

U sportskoj dvorani OŠ Vidovec, u petak 24. studenoga, održana je predstava “DISLIKE” na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu. Predstava je inicirana od strane Policijske uprave Varaždinske u sklopu prevencijskih aktivnosti u 2023. godini, a ista je financirana sredstvima Općine Vidovec i Općine Beretinec.

 

Predstava je bila interaktivnog tipa, stoga je u izvedbi same predstave sudjelovala i publika, odnosno stotinjak učenika sedmih i osmih razreda koji pohađaju OŠ Vidovec, OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo. Učenici su na stvarnim primjerima i kroz razgovor s glavnim glumcem naučili što sve spada u vršnjačko nasilje, što je cyberbullying i kako ga prepoznati te koje negativne posljedice na žrtvama istoga ostavlja. Uz ostvarenje cilja prevencije vršnjačkog nasilja i osvještavanje istog, predstava je i podigla samopouzdanje učenika kroz razgovor o ulaganju u sebe i postizanje vlastitih ciljeva.

 

Općina Vidovec i Općina Beretinec zajednički su financirale predstavu “DISLIKE” sukladno broju učenika s njihovog područja, a također su zajednički financirale i autobusni prijevoz za učenike iz OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo kako bi isti mogli prisustvovati predstavi. Ovo je još jedan primjer dobre međuopćinske suradnje koju imaju Općine Vidovec i Beretinec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024

  0%