play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana predstava „Dislike“ na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu

U sportskoj dvorani OŠ Vidovec, u petak 24. studenoga, održana je predstava “DISLIKE” na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu. Predstava je inicirana od strane Policijske uprave Varaždinske u sklopu prevencijskih aktivnosti u 2023. godini, a ista je financirana sredstvima Općine Vidovec i Općine Beretinec.

 

Predstava je bila interaktivnog tipa, stoga je u izvedbi same predstave sudjelovala i publika, odnosno stotinjak učenika sedmih i osmih razreda koji pohađaju OŠ Vidovec, OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo. Učenici su na stvarnim primjerima i kroz razgovor s glavnim glumcem naučili što sve spada u vršnjačko nasilje, što je cyberbullying i kako ga prepoznati te koje negativne posljedice na žrtvama istoga ostavlja. Uz ostvarenje cilja prevencije vršnjačkog nasilja i osvještavanje istog, predstava je i podigla samopouzdanje učenika kroz razgovor o ulaganju u sebe i postizanje vlastitih ciljeva.

 

Općina Vidovec i Općina Beretinec zajednički su financirale predstavu “DISLIKE” sukladno broju učenika s njihovog područja, a također su zajednički financirale i autobusni prijevoz za učenike iz OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo kako bi isti mogli prisustvovati predstavi. Ovo je još jedan primjer dobre međuopćinske suradnje koju imaju Općine Vidovec i Beretinec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%