play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan 20. međunarodni folklorni festival u Novom Marofu

Iza nas je vikend prepun događanja u Novom Marofu, a iznimno bogat program ovogodišnjeg Antunova v Marofu nastavljen je u nedjelju već od jutarnjih sati!

Nakon odlično posjećenih programa u petak i subotu, ovogodišnja tradicionalna manifestacija „Antunovo v Marofu” kojom se obilježava 13. lipnja, Dan grada Novog Marofa i blagdan sv. Antuna Padovanskog, nastavljena je nizom zanimljivih sadržaja za sve generacije.

U jutarnjim je satima u nedjelju održan turnir u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva Grebengrad, a paralelno je započelo i Vatrogasno gradsko natjecanje u Remetincu.

Jutarnji nedjeljni program upotpunio je i Jacques Houdek. Nakon što je već u subotu navečer održao koncert, u nedjelju je Jacques vrijeme posvetio najmlađima, a izveo je svoj poznati program „Kad si sretan”.

Tijekom poslijepodneva održan je mimohod KUD-ova, sudionika 20. Međunarodnog folklornog festivala, koji su nastupili na glavnoj pozornici. Na istoj je pozornici nešto kasnije nastupio i „najzagorskiji bend” – Kavaliri.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zahvalnost svim organizatorima, umjetnicima i udrugama koji su svojim trudom i angažmanom učinili još šarenijim i raznolikijim program ovogodišnjeg Antunova v Marofu. Istaknuo je kako je riječ o manifestaciji koja donosi pregršt raznolikih događanja, od koncerata, izložbi i kazališnih predstava do sportskih natjecanja, dječjih radionica i gastronomskih užitaka. „Ovim programom želimo promicati zajedništvo, povezivanje generacija i njegovanje bogate kulturne baštine našeg kraja, a upravo u tome smo i uspjeli jer smo stvorili atmosferu koja je privukla ljude svih dobnih skupina. Ovogodišnje Antunovo potvrdilo je da naš grad nudi širok spektar aktivnosti koje su prilagođene interesima i potrebama svih naših sugrađana te je jedan od primjera našeg trajnog nastojanja da naš grad bude mjesto u kojem se njeguju kultura, zabava i zajedništvo” – izjavio je gradonačelnik Jenkač i dodao kako se program Antunova nastavlja kroz cijeli lipanj.

Kompletan program „Antunova v Marofu” odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa, Pučkog otvorenog učilišta te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca.

Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novi Marof ne krije zadovoljstvo dosadašnjim sadržajima. „Unatoč neizvjesnosti zbog nestabilne vremenske prognoze, svi planirani programi u sklopu glavnog vikenda Antunova v Marofu su održani. Dobra posjećenost, ne samo koncerata već i ostalih programa, sam centar grada je učinila živopisnim i ispunjenim dobrom atmosferom. Bilo je za svakog ponešto te je centar grada bio stalno ispunjen dobrom atmosferom” – rekla je Horvatić i dodala: „Velika zahvala ide brojnim udrugama, ustanovama, pojedincima i gospodarstvenicima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa i svojim radom pridonijeli da se Marofčani i njihovi gosti osjećaju ugodno. Veliko hvala i sponzorima i donatorima koji su podigli kvalitetu cijele manifestacije, a najveća zahvala ide svima koji su posjetili bilo koji od programa te na taj način pružili podršku svima koji su uključeni u organizaciju. U sljedećim danima očekuju nas još brojni programi te obilježavanje samog blagdana sv. Antuna Padovanskog, danas 13. lipnja uz procesiju ulicama grada te svečanu svetu misu koju će predvoditi, mons. Bože Radoš.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%