play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odgađa se hladni operacijski program, otvaraju se dodatni COVID-19 odjeli

Zbog naglog rasta broja hospitaliziranih, Opća bolnica Varaždin primorana je prilagoditi se novim uvjetima. To prije svega znači da se  privremeno odgađa hladni operacijski program, smanjuje se obujam rada određenih poliklinika, te se otvaraju dodatni COVID-19  odjeli i  jedinice intenzivnog liječenja. Međutim i dalje će se zbrinjavati hitni pacijenti čije zdravstveno stanje ne dozvoljava, a raditi će se ovisno o mogućnostima i onkološki program.

dav

Porast broja novozaraženih prati i rast hospitaliziranih. U Opću bolnicu Varaždin zaprimamo teške i srednje teške bolesnike sa sličnim i/ili identičnim simptomima kao i u prethodna tzv. dva vala. Međutim, uočili  smo da je prosječna životna dob hospitaliziranih pacijenata sada niža i da se radi o pacijentima sa teškim kliničkim slikama.

U prethodnom epidemijskom valu oko 8% hospitaliziranih pacijenata zahtijevalo je intenzivno liječenje, dok je to sada čak 15%. Iz tog razloga primorani smo otvarati i dodatne COVID-19 jedinice intenzivnog liječenja, te na svakodnevnoj bazi raditi reorganizaciju načina rada. Trenutno su u funkciji tri COVID odjela u zgradi interne, te 2 COVID-19 jedinice intenzivnog liječenja u zgradi kirurgije. Pred otvaranjem smo i treće COVID-19 jedinice intenzivnog liječenja.  U Bolnici se trenutno na liječenju nalaze  132 pacijenta. Od toga 19 u jedinici intenzivnog liječenja  , a 49 u Službi za plućne bolesti i TBC,  objasnio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med, te nastavio kako će OB Varaždin i dalje zbrinjavati hitna stanja, onkološke bolesnike, te djecu. Također, zbog trenutačne epidemiološke situacije privremeno se obustavlja  mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu.

Kao bolnica, čije rodilište nosi titulu „Rodilište – prijatelj djeteta“, svjesni smo koliko je dolazak djeteta na svijet važan događaj za cijelu obitelj. Međutim, ovom Odlukom štitimo upravo najranjiviju skupinu ljudi, a to su naše rodilje i njihova djeca. Ovdje želim naglasiti educiranost, stručnost i empatiju naših liječnika, primalja i medicinskih sestara koje, poštujući sve mjere i protokole koje su na snazi, daju sve od sebe kako bi rođenje djeteta i u ovakvim uvjetima bilo i ostalo jedno od najljepših sjećanja svake majke.  Prateći situaciju u okruženju, i čim se nepovoljna epidemiološka situacija počine poboljšavati, a pritisak na bolnicu popuštati, ponovno ćemo razmotriti uvođenje pratnje na porodu. Ujedno i dalje je na snazi zabrana posjeta bolesnicima na svim odjelima Opće bolnice Varaždin. Nadam se da  se neće ponoviti scenarij kakvom smo svjedočili krajem prošle godine kada samo u jednom trenutku imali blizu 280 osoba s težom kliničkom slikom na bolničkom liječenju, te velik broj preminulih s pozitivitetom. Iako su naši sugrađani  nakon godine dana života pod posebnim uvjetima, već sigurno umorni, trenutne mjere koje su na snazi su dobre i čuvaju naše zdravlje. Poštivanje protuepidemioloških mjera za sada je jedini ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa, sve dok procijepljenost stanovništva ne bude na takvoj razini da nas zaštiti od daljnjeg zaražavanja. Jedino što nas može izvući iz ove epidemije i vratiti u normalniji način života je cijepljenje. Ponovno molim naše građane na strpljenje i razumijevanje te apeliram na odgovorno ponašanje rekao je ravnatelj dr. Nenad Kudelić.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 7 1

  0%