play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O čemu su raspravljali vidovečki vijećnici?

Petra Pozder nova je vijećnica u Općinskom vijeću Općine Vidovec. Svoju prisegu položila je na  4. sjednici Općinskog vijeća Općine Vidovec u prostorijama etno kuće KITEC u Domitrovcu.  Pozder, inače nezavisna kandidatkinja na zajedničkoj listi HDZ-HSU,  zamijenila je dosadašnju vijećnicu Ivančicu Košić Čačić koja je svoj mandat stavila u mirovanje iz osobnih razloga.

Na dnevnom redu 4. sjednice vidovečkog Vijeća našao se Prijedlog 2. izmjena i dopuna Proračuna Općine Vidovec za 2021. godinu. Prema riječima načelnika Brune Hranića, zbog povrata poreza smanjen je priljev prihoda u općinski proračun, no unatoč smanjenim priljevima radi se maksimalno na realizaciji planiranih projekta. Načelnik se također osvrnuo na povećana izdvajanja za predškolski odgoj i obrazovanje zbog kojih je Općina Vidovec primila priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za obrazovanje kao jedna od 10 najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna. Prijedlog 2. izmjena i dopuna Proračuna usvojen je natpolovičnom većinom svih prisutnih članova Općinskog vijeća.

Financijski plan Dječjeg vrtića Škrinjica prezentirala je ravnateljica vrtića Vida Risek. Ravnateljica se osvrnula na mnoge nove aktivnosti uvedene u vrtiću te na one aktivnosti koje će se uskoro uvesti. Naglasila je da stalno primaju nove upite za upis djece u vrtić te da najviše upita primaju za jasličku skupinu za koju već sad imaju desetero djece na čekanju.

Načelnik Hranić najavio je dogradnju dječjeg vrtića već sljedeće godine  uz napomenu da je pokrenut postupak izrade projektne dokumentacije. Dogradnja će se financirati europskim sredstvima putem Mehanizma oporavka i otpornosti koji je sastavni dio instrumenta Next Generation EU.

Vijećnici su usvojili i Program potpora poljoprivredi na području Općine Vidovec za razdoblje 2021.-2025. godine za kojeg je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost. Navedenim programom utvrđene su potpore male vrijednosti koje će Općina Vidovec dodjeljivati poljoprivrednicima u narednom razdoblju. Radi se o četiri mjere: sufinanciranje osiguranja poljoprivrednih usjeva i nasada, sufinanciranje troškova prihrane pčelinjih zajednica, sufinanciranje troškova zakupa prodajnog mjesta na tržnicama te (su)financiranje usluge certificiranja Varaždinskog zelja. Potpora za navedene mjere ostvarivat će se  putem prijave na Javni poziv kojeg objavljuje Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Utrka Grada Varaždinske Toplice privukla mnoge zaljubljenike u trčanje i sport!

  Zajednica športskih udruga grada Varaždinske Toplice i Grad Varaždinske Toplice uspješno su organizirali tradicionalnu 52. Utrku grada, koja se održala na sportskim terenima stadiona NK Mladosti Varaždinske Toplice, dok su u kategoriji rekreativke i rekreativci trčali 1700, odnosno 3200 metara ulicama grada. Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica Marinela Belavić istaknula je kako je 52. Utrka Grada Varaždinskih Toplica jedan od važnijih događanja u gradu koji svake godine okuplja […]

  today29/09/2023 3 1 2

  0%