play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novo vozilo za Vatrogasnu zajednicu grada Novog Marofa, gradonačelnik Jenkač postao počasni član

U protupožarnom centru u Novom Marofa u srijedu je upriličena primopredaja vatrogasnog vozila Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa, za koje je sredstva osigurala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, a zbog iznimnog doprinosa vatrogastvu počasnim je članom imenovan gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

SONY DSC

Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s Vladom Republike Hrvatske sklopila je ugovor o korištenju sredstava za nabavku vatrogasnih vozila. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije iz tih sredstava osigurala je nabavku 10 vatrogasnih vozila od čega je 7 kombi vozila i 3 pickup vozila koja odlaze u postrojbe u Novi Marof, Martijanec i Varaždin. Da je dolazak novog vozila velika stvar za novomarofske vatrogasce istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović. „Službeno vozilo koristit ćemo za vatrogasne intervencije i tehničke prirode ili za vatrogasne intervencije na teško pristupačnim terenima. Budući da je vozilo 4×4, kad ga još opremimo s određenom opremom ono će biti potpuno operativno vatrogasno vozilo za sve naše potrebe kojima je namijenjeno.” – rekao je Vukalović.

Osim primopredaje vozila, održana je i godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa na kojoj je podnijeto izvješće o radu u protekloj godini i mandatnom razdoblju 2017-2021. te izabrano novo rukovodstvo za mandat od pet godina. Vukalović je istaknuo da gradonačelnik Siniša Jenkač ima doista mnogo sluha za vatrogastvo te da se iz gradskog proračuna za vatrogasce osiguravaju značajna sredstva, pa su mu na simboličan način na tome željeli zahvaliti, predloživši ga za počasnog člana Vatrogasne zajednice, zajedno s gradskim pročelnikom Brankom Gečekom te Marijanom Gradiščakom. Na ukazanoj časti vatrogascima je zahvalio gradonačelnik Jenkač koji je rado prihvatio novu titulu i pritom naglasio koliko je važna poveznica između Vatrogasne zajednice i lokalne samouprave te istaknuo zadovoljstvo novim vozilom. „Ove godine napravili smo veliki iskorak i nabavili smo preko 1,5 milijun kuna vrijedno vozilo koje smo dali našim vatrogascima na upotrebu i ono je dio operativnih snaga. Važno je da su vatrogasci dobili svoje mjesto pod suncem. Dobili su i svog državnog tajnika i svoje zapovjedništvo i da se konačno mogu kao jedan operativni dio civilne zaštite i dalje razvijati i da imaju onu hijerarhiju, a to se pokazalo upravo u ovim problematičnim situacijama poput potresa i poplava koliko je vrijednost operativnih snaga koje mogu odraditi i najteže zadaće” – rekao je Jenkač uz čestitke vatrogascima na novom vozilu i obećanje da će ih Grad Novi Marof, koji godišnje u vatrogastvo ulaže više od 900.000 kuna, nastaviti podupirati i dalje.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  11:57USNE LAŽLJIVE - ŠOLA ANTONIJA & DYACO
  11:51BUDI BUDNA - TOLJA MARKO
  11:44TI SI GENIJE - LISAC JOSIPA
  11:32TO NIJE TO - DANIJELA
  11:26WE ARE THE PEOPLE - GARRIX MARTIN FEAT. BONO & THE EDGE
 • Razno

  Župan Stričak održao izvanrednu konferenciju za medije, na površinu isplivali problemi u zdravstvu

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak se danas na izvanrednoj konferenciji za medije osvrnuo na aktivnosti i postignute dogovore ostvarene u prvom tjednu obnašanja dužnosti župana, ali i na aktualne probleme, među kojima je manjak sredstva za isplatu svibanjskih plaća djelatnicima Opće bolnice Varaždin zasigurno jedan od najvažnijih. „Ravnatelj Opće bolnice Varaždin je Varaždinsku županiju kao osnivača u petak obavijestio da je na računu te zdravstvene ustanove 19,8 milijuna kuna, a […]

  today14/06/2021 22