play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novih 67 županijskih stipendista

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije, a ukupno je dodijeljeno 209 stipendija. Iz proračuna za 2022. godinu za stipendije je namijenjeno 1,8 milijuna kuna.

 

Uz članove Povjerenstva za dodjelu stipendija, svečanosti potpisivanja ugovora o stipendiranju nazočili su i zamjenica župana Silvija Zagorec te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

 

Prema  natječaju za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2021./2022. Varaždinska županija ima ukupno 67 novih stipendista, od kojih je 57 studenata i 10 učenika. Važno je naglasiti kako Županija stipendira učenike prvih razreda Srednje škole “Arboretum Opeka” Marčan i Srednje škole Ludbreg za poljoprivredna zanimanja, a ove godine za učenike tih dviju škola dodjeljuje se 18 stipendija. Studenti će inače primati po 800 kuna mjesečno, dok će učenici dobiti po 400 kuna.

 

Zamjenica župana je naglasila kako Županija prepoznaje vrijednost obrazovanja.

-Mi smo županija znanja i obrazovanja, a čak 53% proračuna ulažemo u obrazovanje. To su zaista velika sredstva, no to su sredstva koja ulažemo u budućnost. Stoga svim stipendistima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u njihovom daljnjem školovanju te da s uspjehom i zadovoljstvom  završe obrazovne programe koje su upisali. Cilj nam je da pružimo jednaku šansu svim našim učenicima i studentima i na tome radimo- rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec dok je pročelnik Huđek rekao kako su u Županiji svi prepoznali važnost konstantnog ulaganja u obrazovanje kroz kojeg se ostvaruje izvrsnost.

 

– Ove školske godine Županija će podijeliti 90 stipendija , a tome dodajemo i nastavak stipendiranja za njih 69 putem suradnje s Obrtničkom komorom gdje Županija i resorno Ministarstvo sufinanciraju obrtnička zanimanja s 50%-naznačio je pročelnik.

 

Inače, po prvi puta stipendiju dobivaju učenici srednjih škola za posebna postignuća – za osvajanje prvog, drugog ili trećeg mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2021. godini, a njih je za sada četvero. Spomenimo kako je stipendiju dobio i  najbolji učenik završnih razreda srednjih škola.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Višnjici održan 26. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu

  Najuspješnija je bila ekipa domaćina – Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica U Višnjici se okupilo osam ekipa iz triju hrvatskih županija – Lepoglavska Ves, Stažnjevec, Salinovec, Lančić-Knapić i Višnjica iz Varaždinske županije, Vukosavljevica i Podgorje iz Virovitičko-podravske županije i Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije. Svečanost otvaranja Festivala započela je odavanjem počasti poginulom hrvatskom branitelju iz Višnjice Stjepanu Križancu, a nastavljena je postrojavanjem sudionika natjecanja kojima su […]

  today28/06/2022 3