play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novih 67 županijskih stipendista

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije, a ukupno je dodijeljeno 209 stipendija. Iz proračuna za 2022. godinu za stipendije je namijenjeno 1,8 milijuna kuna.

 

Uz članove Povjerenstva za dodjelu stipendija, svečanosti potpisivanja ugovora o stipendiranju nazočili su i zamjenica župana Silvija Zagorec te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

 

Prema  natječaju za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2021./2022. Varaždinska županija ima ukupno 67 novih stipendista, od kojih je 57 studenata i 10 učenika. Važno je naglasiti kako Županija stipendira učenike prvih razreda Srednje škole “Arboretum Opeka” Marčan i Srednje škole Ludbreg za poljoprivredna zanimanja, a ove godine za učenike tih dviju škola dodjeljuje se 18 stipendija. Studenti će inače primati po 800 kuna mjesečno, dok će učenici dobiti po 400 kuna.

 

Zamjenica župana je naglasila kako Županija prepoznaje vrijednost obrazovanja.

-Mi smo županija znanja i obrazovanja, a čak 53% proračuna ulažemo u obrazovanje. To su zaista velika sredstva, no to su sredstva koja ulažemo u budućnost. Stoga svim stipendistima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u njihovom daljnjem školovanju te da s uspjehom i zadovoljstvom  završe obrazovne programe koje su upisali. Cilj nam je da pružimo jednaku šansu svim našim učenicima i studentima i na tome radimo- rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec dok je pročelnik Huđek rekao kako su u Županiji svi prepoznali važnost konstantnog ulaganja u obrazovanje kroz kojeg se ostvaruje izvrsnost.

 

– Ove školske godine Županija će podijeliti 90 stipendija , a tome dodajemo i nastavak stipendiranja za njih 69 putem suradnje s Obrtničkom komorom gdje Županija i resorno Ministarstvo sufinanciraju obrtnička zanimanja s 50%-naznačio je pročelnik.

 

Inače, po prvi puta stipendiju dobivaju učenici srednjih škola za posebna postignuća – za osvajanje prvog, drugog ili trećeg mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2021. godini, a njih je za sada četvero. Spomenimo kako je stipendiju dobio i  najbolji učenik završnih razreda srednjih škola.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U okviru programa Dana Općine organizirani edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera u krvi

  Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer. Akciji i edukaciji prisustvovala je i Ana Bramović, koja je istaknula da je jako zadovoljna s akcijom koju je organizirala Općina te da je čula mnoge korisne informacije koje su je zanimale." Šećer provjeravam stalno, svaki mjesec, kao i kolesterol svaka tri mjeseca"  […]

  today20/04/2024 3

  0%