play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novi organizacijski plan rada Druge gimnazije Varaždin

S obzirom na iznimno lošu epidemiološku situaciju u školama s tendencijom svakodnevnog rasta zaraze među učenicima i djelatnicima, Druga gimnazija Varaždin kreće u organizacijsku promjenu modela izvođenja nastave prema modelu B (kombinirani oblik nastave, djelomično u školi i djelomično online). S današnjim danom 25% ukupnog broja učenika Druge gimnazije već se nalazi izvan odgojno-obrazovnog procesa u školi iz razloga zaraze Covidom i/ili izrečenih mjera samoizolacije te zbog upućivanja učenika na online nastavu zbog povećanog broja zaraženih učenika u pojedinim razredima. Iz razloga sprečavanja odnosno umanjenja žarišta omikrona u razredima te u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja u školi, Druga gimnazija je izradila plan organizacije rada škole za period od 24. siječnja do 18. veljače 2022.godine.

Varaždinska županija kao osnivač Druge gimnazije Varaždin izdala je suglasnost na prijedlog ustanove o promjeni modela izvođenja nastave za period od 24. siječnja do 18. veljače 2022. godine. Odluku o promjeni modela nastave odobrio je i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

Nastava će se u Drugoj gimnaziji Varaždin od 24. siječnja do 18. veljače odvijati po Modelu B – mješoviti oblik nastave i to na slijedeći način: učenici završnih razreda nastavu prate u školi, a učenici 1., 2. i 3. razreda kombinirano će se izmjenjivati na nastavi u školi i na nastavi na daljinu.

Na ovaj način u naredna 4 tjedna osigurat će se nastava za sve maturante u školi, što je od iznimne važnosti s obzirom na njihove zadaće i obaveze u 4. razredu te skoru probnu državnu maturu u ožujku kao i pravu državnu maturu. Ostali razredi izmjenjivati će se na nastavi u školi i na online nastavi ovisno o tjednu.

„ – Zadržavamo otvorenost i rad u školi uz 50 % svakodnevnog smanjenja broja učenika u školi što je preventivna mjera uz nastavak provođenja epidemioloških mjera. Školska natjecanja počinju 25. siječnja 2022. i njih ćemo provoditi prema planu u školi. Zahvaljujući organizaciji prema modelu B osigurat ćemo veću razinu zdravstvene sigurnosti. Kvaliteta i učinkovitost učenja i poučavanja je prioritet uz pretpostavku zdravih učenika i djelatnika.“ – zaključila je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nastavljena višegodišnja tradicija darivanja najmlađih stanovnika Općina Maruševec

  Općina Maruševec osigurala je za najmlađe stanovnike poklone u povodu blagdana sv. Nikole, te će tako ove godine razveseliti 500-tinjak mališana u dobi do 10 godina. Kao i lani, iz epidemioloških razloga škole nije posjetio sveti Nikola, no u njegovo ime učiteljice i učitelji podijelili su poklone u matičnoj školi u Čalincu te područnim školama u Druškovcu i Gredi, a u tome su im pomogli načelnik Općine Maruševec Mario Klapša […]

  today07/12/2021 151

  0%