play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu ove subote tribina na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva

 

Invalidsko ILCO društvo Varaždin, Općina Maruševec, Odjel onkologije Opće bolnice Varaždin te Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organiziraju u subotu 30. rujna tribinu na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Tribina je organizirana kako bi se objasnilo i osvijestilo građane da je rak debelog crijeva danas jedna od najčešćih zloćudnih bolesti muškaraca i žena. Naime, u Varaždinskoj županiji rak debelog crijeva drugi je po učestalosti i kod žena i kod muškaraca, a godišnje se registrira između 70 do 80 pozitivnih na tumor debelog crijeva na 100 tisuća stanovnika.

Usprkos stalnom napretku u liječenju, presudnu ulogu za dobar rezultat liječenja ima rano otkrivanje i pravodobno liječenje, a svrha tribine jest upoznati lokalnu javnost s osnovama bolesti, njenim simptomima, metodama otkrivanja te liječenja.

Tribina će se održati u dvorani Općine Maruševec u subotu, 30. rujna ove godine s početkom u 10 sati, a sudjelovati će specijalisti Opće bolnice Varaždin i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije; Renata Kelemenić-Dražin, dr.med. te Katica Čusek Adamić, dr.med., spec. epidemiologije.

U okviru tribine kod općinske zgrade u Maruševcu bit će postavljena maketa debelog crijeva, dijelit će se brošure i letci o prevenciji i liječenju raka debelog crijeva, a organizirano je i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Uz predstavnike Invalidskog ILCO društva Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Opće bolnice Varaždin, u provedbu aktivnosti uključeni su i učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nastavlja se trend iznimno pozitivnih turističkih rezultata na području Varaždinske županije

  Prema podacima sustava eVisitor o turističkom prometu u prvih pet mjeseci ove godine za područje Varaždinske županije, nastavlja se trend iznimno pozitivnih turističkih rezultata. Uspoređujući razdoblje od siječnja, s početkom lipnja ostvaren je porast noćenja od 79% u odnosu na isto razdoblje 2021., te su tako ukupno ostvarena noćenja samo 6% manja od rezultata rekordne 2019. godine. Podatak je ovo koji ima veću važnost uzmu li se u obzir objavljeni […]

  today06/06/2022 17

  0%