play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu ove subote tribina na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva

 

Invalidsko ILCO društvo Varaždin, Općina Maruševec, Odjel onkologije Opće bolnice Varaždin te Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organiziraju u subotu 30. rujna tribinu na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Tribina je organizirana kako bi se objasnilo i osvijestilo građane da je rak debelog crijeva danas jedna od najčešćih zloćudnih bolesti muškaraca i žena. Naime, u Varaždinskoj županiji rak debelog crijeva drugi je po učestalosti i kod žena i kod muškaraca, a godišnje se registrira između 70 do 80 pozitivnih na tumor debelog crijeva na 100 tisuća stanovnika.

Usprkos stalnom napretku u liječenju, presudnu ulogu za dobar rezultat liječenja ima rano otkrivanje i pravodobno liječenje, a svrha tribine jest upoznati lokalnu javnost s osnovama bolesti, njenim simptomima, metodama otkrivanja te liječenja.

Tribina će se održati u dvorani Općine Maruševec u subotu, 30. rujna ove godine s početkom u 10 sati, a sudjelovati će specijalisti Opće bolnice Varaždin i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije; Renata Kelemenić-Dražin, dr.med. te Katica Čusek Adamić, dr.med., spec. epidemiologije.

U okviru tribine kod općinske zgrade u Maruševcu bit će postavljena maketa debelog crijeva, dijelit će se brošure i letci o prevenciji i liječenju raka debelog crijeva, a organizirano je i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Uz predstavnike Invalidskog ILCO društva Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Opće bolnice Varaždin, u provedbu aktivnosti uključeni su i učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak s predstavnicima nacionalnih manjina o budućoj suradnji, aktivnostima i planovima

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Varaždinske županije, a prijemu su se odazvali Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine, Filip Perdedaj, predstavnik albanske nacionalne manjine, Eduard Oršoš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine te Milan Mirčetić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine. Predstavnici slovenske nacionalne manjine ispričali su se zbog nedolaska radi unaprijed dogovorenih obaveza. Uz župana Stričaka prisutna je bila i pročelnica Upravnog […]

  today16/07/2021 310

  0%