play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nove odluke o sakupljanju komunalnog otpada na području Novog Marofa

Članovi Gradskog vijeća Grada Novog Marofa na sjednici u ponedjeljak jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli obavljanja i načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, a sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom.

Javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada dodijeljena je Novokomu d.o.o.

 

U odluci i načinu pružanja javne usluge utvrđeno je da cijena obvezne minimalne javne usluge za kućanstva iznosi 62,87 kuna mjesečno bez PDV-a, a za korisnika koji nije kućanstvo iznosi 234,71 kunu bez PDV-a.

Kako bi se potaknuli korisnici da odvojeno predaju biootpad, reciklabilni otpad, glomazni otpad i opasni komunalni otpad od miješanog komunalnog otpada čime bi se smanjila količina miješanog otpada određeni su kriteriji za umanjenje cijene minimalne javne usluge i to popust 25 % na ukupnu cijenu javne usluge za korisnike kategorije kućanstvo koji proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno te popust od 50 % za korisnike kategorije koji nije kućanstvo, također ako proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno.

 

Najmanja učestalost odvoza za miješani komunalni otpad je dvaput mjesečno, za biootpad četiri puta mjesečno, za reciklabilni komunalni otpad (plastični ambalažni otpad, otpadni karton i papir, tekstil i metal) jednom mjesečno, a za glomazni otpad jednom godišnje do 2 kubična metra.

 

Jednoglasno je donijeta i odluka o imenovanju Lidije Zečević za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%