play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nove odluke o sakupljanju komunalnog otpada na području Novog Marofa

Članovi Gradskog vijeća Grada Novog Marofa na sjednici u ponedjeljak jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli obavljanja i načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, a sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom.

Javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada dodijeljena je Novokomu d.o.o.

 

U odluci i načinu pružanja javne usluge utvrđeno je da cijena obvezne minimalne javne usluge za kućanstva iznosi 62,87 kuna mjesečno bez PDV-a, a za korisnika koji nije kućanstvo iznosi 234,71 kunu bez PDV-a.

Kako bi se potaknuli korisnici da odvojeno predaju biootpad, reciklabilni otpad, glomazni otpad i opasni komunalni otpad od miješanog komunalnog otpada čime bi se smanjila količina miješanog otpada određeni su kriteriji za umanjenje cijene minimalne javne usluge i to popust 25 % na ukupnu cijenu javne usluge za korisnike kategorije kućanstvo koji proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno te popust od 50 % za korisnike kategorije koji nije kućanstvo, također ako proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno.

 

Najmanja učestalost odvoza za miješani komunalni otpad je dvaput mjesečno, za biootpad četiri puta mjesečno, za reciklabilni komunalni otpad (plastični ambalažni otpad, otpadni karton i papir, tekstil i metal) jednom mjesečno, a za glomazni otpad jednom godišnje do 2 kubična metra.

 

Jednoglasno je donijeta i odluka o imenovanju Lidije Zečević za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 1

  0%