play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nove odluke o sakupljanju komunalnog otpada na području Novog Marofa

Članovi Gradskog vijeća Grada Novog Marofa na sjednici u ponedjeljak jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli obavljanja i načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, a sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom.

Javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada dodijeljena je Novokomu d.o.o.

 

U odluci i načinu pružanja javne usluge utvrđeno je da cijena obvezne minimalne javne usluge za kućanstva iznosi 62,87 kuna mjesečno bez PDV-a, a za korisnika koji nije kućanstvo iznosi 234,71 kunu bez PDV-a.

Kako bi se potaknuli korisnici da odvojeno predaju biootpad, reciklabilni otpad, glomazni otpad i opasni komunalni otpad od miješanog komunalnog otpada čime bi se smanjila količina miješanog otpada određeni su kriteriji za umanjenje cijene minimalne javne usluge i to popust 25 % na ukupnu cijenu javne usluge za korisnike kategorije kućanstvo koji proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno te popust od 50 % za korisnike kategorije koji nije kućanstvo, također ako proizvode do 240 l miješanog komunalnog otpada mjesečno.

 

Najmanja učestalost odvoza za miješani komunalni otpad je dvaput mjesečno, za biootpad četiri puta mjesečno, za reciklabilni komunalni otpad (plastični ambalažni otpad, otpadni karton i papir, tekstil i metal) jednom mjesečno, a za glomazni otpad jednom godišnje do 2 kubična metra.

 

Jednoglasno je donijeta i odluka o imenovanju Lidije Zečević za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ivanečki klub kolekcionara održao Skupštinu

  U prostoru Etno sela Grešna pilnica u Klenovniku, Ivanečki klub kolekcionara održao je svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu, kojoj je od 25 članova nazočilo njih 18-ero, a kao gošća Ana Škriljevečki iz Muzeja planinarstva Ivanec.   Pred sam njezin početak Darko Foder pročitao je svoju pjesmu „Kolekcionar“, da bi po izboru zapisničara i dva ovjeritelja bio nastavljen službeni dio Skupštine.   Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik […]

  today27/03/2023 5

  0%