play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novčanu pomoć Zaklade za pomoć djeci Vita dobit će 37 oboljele djece

Novčanu pomoć Zaklade za pomoć djeci Vita dobit će 37 djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti iz Varaždinske županije, odlučili su članovi Upravnog odbora Zaklade na prvoj sjednici u novom sazivu. Time su odobreni svi pristigli zahtjevi, pri čemu će najviše, po 5.000 kuna potpore primiti roditelji djece oboljele od malignih bolesti, a ostali korisnici će kao pomoć za nabavu medicinskih pomagala i lijekova te pohađanje različitih radnih terapija primiti od 1.000 do 2.500 kuna.  Nova predsjednica Upravnog odbora Zaklade je Nina Begičević Ređep, a članovi su Kristina Mirčetić Petrin, Spomenka Kiđemet-Piskač, Anita Rep, Jadranka Bahlen, Ivan Čehok, Krešimir Horvat, Dubravka Novak i Dubravka Biberdžić.

Za novu upraviteljicu Zaklade su na sjednici izabrali Ljiljanu Levatić-Uskoković. – Vidim želju da svi zajedno radimo za dobrobit djece, što je u današnje vrijeme i više nego potrebno. Osobno ću dati maksimalan doprinos da Zaklada pomogne što većem broju djece u potrebi – rekla je Ljiljana Levatić-Uskoković.

Predsjednica Upravnog odbora Begičević Ređep napomenula je da je sve više zahtjeva za financijsku pomoć teško oboljeloj djeci. – Naš cilj je da zajedničkim snagama prikupimo što više sredstava za pomoć djeci, putem donacija pravnih i fizičkih osoba, kao i povećanjem iznosa iz županijskog proračuna. Uz to ćemo organizirati i različite humanitarne aktivnosti kako bismo povećali ukupni raspoloživi iznos Zaklade, te ćemo na taj način omogućiti veće potpore djeci, prvenstveno onoj oboljeloj od najtežih, malignih bolesti. Pozivamo sve tvrtke i pojedince, koji to žele, da se svojom novčanom donacijom uključe u rad Zaklade Vita – pozvala je Begičević Ređep.

 

Uspješan rad poželjela je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je podsjetila da je Varaždinska županija još 2010. osnovala Zakladu Vita.

 

– Pružiti pomoć roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti bila je i ostala glavna zadaća Zaklade Vita, a uvjerena sam da će svi članovi Upravnog odbora svojim angažmanom doprinijeti da kontinuirano ispunjava svoju svrhu. Nažalost, potreba je sve više, a vjerujem da ćemo svi zajedno, uz sredstva koja osigurava Županija, prikupiti dodatna sredstva kako bi se i ubuduće mogli odobriti svi zahtjevi korisnika. Želim vam uspješan rad tijekom kojeg ćete u svakom trenutku imati punu podršku Varaždinske županije – istaknula je Silvija Zagorec.

Zahtjevi za pomoć djeci u Zakladi se primaju i razmatraju tijekom cijele godine. Potpora Zaklade može se ostvariti za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, medicinskih pomagala, različitih radnih terapija, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Više informacija o funkcioniranju i radu Zaklade dostupno je na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na broj telefon 042/390-555 ili e-mailom na vita@vzz.hr.

 

Radu Zaklade može se pomoći i donacijom na račun Zagrebačke banke IBAN: HR6123600001102917499, model: HR00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: donacija za pomoć bolesnoj djeci.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Novi Marof obilježio Dan državnosti

  U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem te predstavnici udruga branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu. U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač tom je prilikom istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i naše obveze da se prisjećamo tih prvih dana samostalne Hrvatske te […]

  today31/05/2023 5

  0%