play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nova sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Općini Petrijanec

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečanost potpisivanja ugovora za Poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao nadležno tijelo u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava  donijelo je Odluku o financiranju 94 projekta ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava 50.914.679,13 eura.
Ova poticajna demografska mjera doprinosi kvalitetnom boravku djece uz neizostavan stručni kadar u vrtićima, uz osiguranje kapaciteta za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Općini Petrijanec, a samim time i u Republici Hrvatskoj.
„Planirani rok izvedbe radova i funkcionalnosti vrtića je do 2026. godine, a naravno da ćemo projekt završiti i puno prije roka,  drago mi je što je Općina Petrijanec osigurala bespovratna sredstva za vrtić prema Pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1.R1-I1.02 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv . Dječji vrtić je od iznimne važnosti za našu općinu, potrebe za vrtićem su iznimne te mi je drago što će u mom mandatu biti osigurana sredstva za izgradnju vrtića nakon posljednje dogradnje koja se je bila 2019.-e godine“,  – ističe načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%