play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavljaju se brojni projekti i investicije u općini Trnovec Bartolovečki

 

 

U cilju nastavka kvalitetne suradnje, u Općini Trnovec Bartolovečki održan je radni sastanak na kojem su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnica Općine Verica Vitković, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, direktor HEP-ODS Elektre Varaždin Zdenko Đula te predsjednik Mjesnog odbora Zamlaka Ivan Sušec analizirali dosad odrađene projekte i pokrenuli dogovore oko novih investicija.

Nakon radnog sastanka uslijedio je i obilazak realiziranih projekata u naselju Zamlaka.

 

Tom prilikom župan Stričak, istaknuo je kako je uloga Županije da vodi brigu o ravnomjernom razvoju svih svojih krajeva i mjesta, bez obzira radi li se o komunalnoj ili društvenoj infrastrukturi.

 

– Takav je slučaj i u naselju Zamlaka, gdje se u posljednje dvije do tri godine radi mnogo na obnovi komunalne infrastrukture. Tu prvenstveno mislim na presvlačenje cesta novim slojem asfalta, rekonstrukcije niskonaponske mreže te uređenje ulica. Sve te aktivnosti, s ciljem ravnomjernog razvoja naših mjesta, u sebi imaju i jednu demografsku mjeru, a to je da bez obzira gdje, u kojem mjestu naši žitelji živjeli i koliko god bili udaljeni od Varaždina, imaju razvijenu osnovnu komunalnu i društvenu infrastrukturu – kazao je župan Stričak.

 

Načelnica Vitković, naglasila je kako svi uspješno izvedeni projekti, kao i oni koju će uskoro zaživjeti, ukazuju na činjenicu da je i cilj Općine Trnovec Bartolovečki ravnomjeran razvoj svih naselja na području općine.

 

– Puno smo toga napravili, realizirali smo neke stvari koje izgledaju možda kao jednostavne i male, ali mještanima zasigurno to zaista puno znači. Napravit ćemo sve da Općina Trnovec Bartolovečki bude bolja i naprednija. Sve loše što smo zatekli ubrzano popravljamo, ali smo se maksimalno  posvetili i novim projektima – kazala je Vitković. Posebno je naglasila da je u posljednje vrijeme velika pažnja posvećena upravo naselju Zamlaka, gdje je u potpunosti uređen Društveni dom.

 

-U potpunosti smo uredili i opremili objekt. Uređen je i njegov okoliš te dva igrališta za naše najmlađe. Na tome ovdje u Zamlaki, ali i u ostalim našim naseljima, nećemo stati nego idemo dalje – zaključila je Vitković.

 

Inicijativa za realizaciju spomenutih projekata došla je upravo od Mjesnog odbora Zamlaka čiji je predsjednik Ivan Sušec izrazio zadovoljstvo na svemu što je u posljednje vrijeme dogovoreno i napravljeno.

 

– U ovoj smo godini dopunili dječja igrališta, uredili dio uz igralište, postavili klupice i tri zastave, a uredili smo i novi park i posijali travu. Na drugom smo, manjem dječjem igralištu postavili pocinčane stupove i lanac, postavili igrala, a uskoro bi trebalo stići i još nekoliko novih – kazao je Sušec.

 

Kada je riječ o investicijama HEP-a, u Zamlaki je pred završetkom rekonstrukcija u Agrarnoj ulici gdje je postavljeno 30 novih betonskih stupova, a radovi su vrijedni 35.000 eura bez PDV-a. U tijeku je prebacivanje priključaka na novu mrežu.

 

Nadalje, tijekom 2023. započeta je i rekonstrukcija u Novakovečkoj ulici, gdje su dosad ukopana 33 nova stupa, a vrijednost te investicija iznosi 40.000 eura bez PDV-a. Završetkom radova, cijelo naselje Zamlaka imat će niskonaponsku mrežu na betonskim stupovima. Sušec je naglasio da je postavljanje betonskih stupova izuzetno bitno za brzi internet koji će uskoro biti spojen.

 

– Sredstva imamo osigurana u općinskom proračunu za spojnicu Šemovec – Zamlaka i mislim da bi do kraja iduće godine trebali imati brzi internet na području cijele općine – rekao je Sušec te dodao kako su u proračunu osigurana sredstva i za postavljanje LED rasvjete u svim naseljima.

 

Uz investicije HEP-a analizirane su i investicije Županijske uprave za ceste. Naime, u posljednje dvije godine investicije ŽUC-a na području Općine iznose ukupno 339.819,74 eura. Izdvojimo i da je samo prošle godine ukupna vrijednost radova iznosila je 73.631,53 eura dok je ove godine na uređenje prometnice ŽC 2022 u Šemovcu investirano 185,5 tisuća eura.

 

U planu je i proširenje ceste ŽC 2053 Trnovec – Zbelava, ukupne vrijednosti 70.000,00 eura, kao i stavljanje usporivača prometa u Plitvičkoj ulici u Šemovcu. Osim toga, u tijeku je uređenje prometnica u Zamlaki na kritičnim mjestima, kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu, dok će se ispred Društvenog doma postaviti usporivač prometa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%