play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se trend iznimno pozitivnih turističkih rezultata na području Varaždinske županije

Prema podacima sustava eVisitor o turističkom prometu u prvih pet mjeseci ove godine za područje Varaždinske županije, nastavlja se trend iznimno pozitivnih turističkih rezultata. Uspoređujući razdoblje od siječnja, s početkom lipnja ostvaren je porast noćenja od 79% u odnosu na isto razdoblje 2021., te su tako ukupno ostvarena noćenja samo 6% manja od rezultata rekordne 2019. godine. Podatak je ovo koji ima veću važnost uzmu li se u obzir objavljeni rezultati Hrvatske turističke zajednice iz eVisitora koji govore da na razini države do prometa iz 2019. godine nedostaje 14%. Od ukupnog broja noćenja na području Varaždinske županije koji iznosi 57.277, rast domaćih gostiju je 52% u odnosu na prošlu godinu, dok je rast stranih gostiju čak 151% u odnosu na isto razdoblje lani. Pri tome uz uobičajeno vodeće goste iz Njemačke, drugo mjesto po noćenjima preuzimaju gosti iz Austrije koji pokazuju da, uz susjedne Sloveniju i Italiju, sve više odabiru Varaždinsku županiju kao vikend destinaciju. Slijede ih gosti iz Slovenije, Poljske, Italije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Nastavlja se i značajniji porast turista iz istočne Europe koji se zaustavljaju u Varaždinskoj županiji i put do mora krate na pola puta boraveći jednu ili dvije noći u našoj županiji.

Do ovako dobrih rezultata došlo je zahvaljujući odličnoj suradnji svih dionika koji marljivo rade u  restoranima, hotelima, kućama za odmor, ugostiteljstvu, OPG-ima, imanjima, turističkim zajednicama i općenito atraktivnim lokacijama koje Varaždinska županija nudi. Uspjeh nije slučajan, a ovi brojevi pokazuju da su na vrijeme prepoznati trendove koji su ukazivali da upravo ruralni dijelovi imaju velik potencijal jer sve veći broj turista želi iz prve ruke doživjeti način života kraja u koji dolaze.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Novi Marof obilježio Dan državnosti

  U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem te predstavnici udruga branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu. U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač tom je prilikom istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i naše obveze da se prisjećamo tih prvih dana samostalne Hrvatske te […]

  today31/05/2023 5

  0%