play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljeno održavanje pete Voogle konferencije

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u petak je zajedno s direktorom Tehnološkog parka Varaždin Vedranom Bubalom i predsjednikom udruge Makerspace Goranom Kanižajem najavio održavanje pete Voogle konferencije pod nazivom „Voogle 2023. – Expanding horizons in hardware“.

Konferencija se u suradnji Tehnološkog parka i Makerspace Varaždin te u suorganizaciji Enterprise Europe Network održava 9. studenog u HNK u Varaždinu, ovaj put na temu hardware-a i umjetne inteligencije. Okupit će velik broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, a namijenjena je poduzetnicima koji se bave hardwareom, investitorima, proizvođačima, entuzijastima tehnologije, donositeljima politika, studentima, akademskoj zajednici i svim zainteresiranim građanima.

Prema najavi direktora Tech parka Vedrana Bubala, na konferenciji će izlagati eminentni stručnjaci iz područja hardware industrije, ali i iz akademske zajednice, bit će mogućnost networkinga, B2B. „Partneri u organizaciji su i Grad Varaždin, Sveučilište Sjever i Fakultet organizacije i informatike. Zadnji dio programa predviđen je za predstavljanje poduzetničkih ideja koje su prošle kroz organizirani program za poduzetnike i poticanje poduzetničkih ideja Tehnološkog parka. Dvanaest radionica bile su organizirane u periodu od mjesec dana, a sve teme bile su relevantne za poduzetnike. Na Voogle-u će se proglasiti pobjednici tog programa, odnosno top tri poduzetničke ideje kojima će biti uručene i nagrade.“ Zahvalio se mentorima u organizaciji akceleratora, svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije te gradonačelniku na podršci. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave su moguće na stranici voogle.hr.

„Grad Varaždin kroz svoj Tehnološki park podupire poduzetništvo u ICT-u. Godišnje izdvajamo sredstva za potpore poduzetnicima putem Tehnološkog parka, a podržali smo financijski i organizaciju ove konferencije jer želimo biti grad predvodnik u ICT industriji na ovom području. U Varaždinu imamo studente, primjerice na FOI, od kojih preko 90 posto dolazi iz drugih gradova i putem Tehnološkog parka ih želimo zadržati ovdje, da ostanu u Varaždinu i dalje doprinose razvoju našeg grada.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Pozvao je sve zainteresirane građane da sudjeluju na konferenciji i upoznaju se sa svim novitetima iz ovog područja: „Ovo je prilika da stručnjaci, istraživači i entuzijasti podijele svoja znanja, ideje, povežu se, predstave najnovije inovacije, da potičemo napredak na području umjetne inteligencije i tehnologije hardvera, da zajednički radimo na razvoju novih tehnoloških rješenja i unapređenju postojećih sustava.“

Goran Kanižaj naglasio je kako će predavači pričati o najnovijim tehnologijama, umjetnoj inteligenciji, a uz sve to podijeliti svoja iskustva kako su od nekih osnovnih makera i hobista došli do otvaranja eminentnih tvrtki, kako su razvijali svoje poslovanje u području hardwarea, kako se može postići uspjeh te koje su zapreke.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%