play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnica Vitković: „Općina Trnovec Bartolovečki ostaje predana svojim mještanima i njihovim potrebama”

Općina Trnovec Bartolovečki donijela je niz značajnih odluka s ciljem unapređenja kvalitete života svojih žitelja, a među njima je i odluka o povećanju ekonomske cijene Dječjeg vrtića Zeko, kao i povećanje sufinanciranja za program predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtićima i jaslicama. Počevši od 1. siječnja 2024., nova ekonomska cijena usluge redovitog programa predškolskog odgoja Dječjeg vrtića Zeko iznosit će 280,00 eura (2.109,66 kn) mjesečno po djetetu, dok će za redoviti program predškolskog odgoja u jaslicama cijena biti 300,00 eura (2.260,35 kn) po djetetu.

Slijedom toga, Općina će povećati i sufinanciranje za program predškolskog odgoja u okviru Programa javnih potreba u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi. Dosadašnje sufinanciranje iznosilo je 132 eura, a odlukom Općine redoviti program predškolskog odgoja sufinancira se u mjesečnom iznosu od 168 eura za prvo upisano dijete roditelja, s 210 eura za drugo upisano dijete roditelje, dok za treće i daljnje dijete roditelja Općina u potpunosti podmiruje redoviti program predškolskog odgoja. Povećanje je to za prvo dijete nešto veće od 35 eura, odnosno za drugo dijete povećanje iznosi više od 77 eura. Uz to, sufinanciranje će biti povećano i za redoviti program predškolskog odgoja u jaslicama. Dosadašnji iznos sufinanciranja također je iznosio 132,72 eura, no novom odlukom Općine, sufinancirat će se u mjesečnom iznosu od 180 eura za prvo upisano dijete roditelja, odnosno 225 eura za drugo upisano dijete roditelje. Za treće i daljnje dijete roditelja Općina u potpunosti podmiruje redoviti program predškolskog odgoja. Ovdje povećanje iznosi nešto više od 47 eura za prvo dijete, a za drugo dijete više od 92 eura! Općina Trnovec Bartolovečki također će dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć svim redovitim srednjoškolcima s prebivalištem na njenom području. Ova pomoć iznosi gotovo 120 eura po učeniku i bit će isplaćena na tekući račun roditelja ili skrbnika učenika. Općina dodjeljuje pomoć učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Općine Trnovec Bartolovečki u iznosu od 13,27 eura(100,00 kn) mjesečno (od rujna 2023. do lipnja 2024.) po učeniku. Osim toga, Općina je osigurala financijska sredstva za jednokratne novčane potpore povodom božićnih blagdana. Ove potpore, u iznosu od 30 eura (226,04 kn), bit će dodijeljene umirovljenicima, invalidnim osobama i osobama socijalnog statusa s područja Općine Trnovec Bartolovečki. Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković naglašava kako su ove odluke odraz predanosti Općine prema boljoj budućnosti svojih građana. “S ovim mjerama želimo olakšati svakodnevni život obiteljima, potaknuti obrazovanje mladih te pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije. Općina Trnovec Bartolovečki ostaje predana svojim mještanima i njihovim potrebama” poručila je načelnica Vitković.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%