play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnica Vitković najavila izgradnju novog vrtića

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u petak je održan jedan o najljepših prijema i uopće najradosnijih događanja kroz godinu. Naime, roditeljima novorođenčadi uručene su novčane potpore. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj podjeli potpora, a za 21 bebu iz proračuna je izdvojeno 48.500 kuna.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama u obitelji te podsjetila da je to prva mjera kojom općinska uprava pomaže mlade i obitelji. Općina Trnovec Bartolovečki za prvo dijete u obitelji daje 2000 kuna, a za svako sljedeće po 500 kuna više. “Također smo povećali sufinanciranje za vrtić i tisuću kuna je više nego što imaju okolne općine. Sufinanciramo i osnovnoškolsko obrazovanje, jer djeca su sada mala, ali brzo će doći i vrijeme škole, a onda roditelji mogu računati na pribor i bilježnice koje osiguravamo za sve naše učenike. Obnavljamo dječja igrališta po našim naseljima. Za mlade obitelji sufinanciramo i gradnju kuće, a oslobađamo ih i plaćanja komunalne naknade odnosno doprinosa, što u nekim slučajevima može biti iznos i do pet tisuća eura, ovisno o veličini nekretnine. I dalje ćemo raditi na tome da što više mladih obitelji ostane živjeti u našoj općini, ali naravno i da se širimo – kazala je Vitković.

 

Načelnica je najavila izgradnju novog vrtića. “Nećemo krenuti s adaptacijom postojećeg vrtića jer se to ne isplati, sam objekt nema standarde. Novi vrtić bi trebao biti smješten u Trnovcu preko puta sadašnjeg vrtića i primati do 200 djece. Vrtić mora biti završen do 31. prosinca 2025. godine. Isto tako, planiramo za sljedeću godinu, i tu očekujem potporu Općinskog vijeća, napraviti potpuno novi kvart u Trnovcu. Imamo građevinsku zonu pa ćemo mladima koji nemaju riješeno stambeno pitanje ponuditi gradilišta po povoljnim cijenama” dodala je Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%