play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnica Vitković najavila izgradnju novog vrtića

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u petak je održan jedan o najljepših prijema i uopće najradosnijih događanja kroz godinu. Naime, roditeljima novorođenčadi uručene su novčane potpore. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj podjeli potpora, a za 21 bebu iz proračuna je izdvojeno 48.500 kuna.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama u obitelji te podsjetila da je to prva mjera kojom općinska uprava pomaže mlade i obitelji. Općina Trnovec Bartolovečki za prvo dijete u obitelji daje 2000 kuna, a za svako sljedeće po 500 kuna više. “Također smo povećali sufinanciranje za vrtić i tisuću kuna je više nego što imaju okolne općine. Sufinanciramo i osnovnoškolsko obrazovanje, jer djeca su sada mala, ali brzo će doći i vrijeme škole, a onda roditelji mogu računati na pribor i bilježnice koje osiguravamo za sve naše učenike. Obnavljamo dječja igrališta po našim naseljima. Za mlade obitelji sufinanciramo i gradnju kuće, a oslobađamo ih i plaćanja komunalne naknade odnosno doprinosa, što u nekim slučajevima može biti iznos i do pet tisuća eura, ovisno o veličini nekretnine. I dalje ćemo raditi na tome da što više mladih obitelji ostane živjeti u našoj općini, ali naravno i da se širimo – kazala je Vitković.

 

Načelnica je najavila izgradnju novog vrtića. “Nećemo krenuti s adaptacijom postojećeg vrtića jer se to ne isplati, sam objekt nema standarde. Novi vrtić bi trebao biti smješten u Trnovcu preko puta sadašnjeg vrtića i primati do 200 djece. Vrtić mora biti završen do 31. prosinca 2025. godine. Isto tako, planiramo za sljedeću godinu, i tu očekujem potporu Općinskog vijeća, napraviti potpuno novi kvart u Trnovcu. Imamo građevinsku zonu pa ćemo mladima koji nemaju riješeno stambeno pitanje ponuditi gradilišta po povoljnim cijenama” dodala je Vitković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 1

  0%