play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na pjesničkom maratonu u Županijskoj palači okupilo se 60-ak pjesnika iz šest zemalja    

 

„Poezijom govorim“ naziv je pjesničkog festivala koji je danas povodom Svjetskog dana poezije započeo pjesničkim maratonom u Županijskoj palači u Varaždinu.

Povodom Svjetskog dana poezije ovo zanimljivo događanje je sedmi put organizirala udruga „Ritam misli“ iz Varaždina, a okupilo se 60-ak autora iz šest zemalja, Njemačke, Austrije, Srbije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

– Posebno nam je drago što smo i ovaj put čuli različitu poeziju na nekoliko jezika. Autori su stihove govorili na hrvatskome, kajkavskome, francuskome, njemačkome, slovenskome jeziku… Cilj je da se osluhne melodioznost poezije, da slavimo proljeće i život te da pokušamo uljepšati ove trenutke koji su pred nama – istaknula je predsjednica udruge Ritam misli Ljubica Ribić.

Dobrodošlicu je svima poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec. – Drago mi je što će ovom našom Županijskom palačom ponovno odzvanjati vaši stihovi. Poezija je više od riječi, ona je način života, čemu vi najbolje svjedočite. Jednom sam pročitala da, kad u ruke uzimaš knjigu, ne uzimaš samo njezinu koricu i listove, nego i dušu autora. Ne sumnjam da ćemo svi zajedno i ovaj put kući ponijeti lijepe emocije – rekla je Silvija Zagorec.

Po završetku programa u Županijskoj palači uslijedit će sadnja „Pjesničkog javora“ na Trgu Matije Gupca u Varaždinu. U večernjim satima u kavani „Stara vaga“ održava se  glazbeno poetsko druženje, a bogat pjesnički program se nastavlja sutra, u nedjelju ispred Gradske sportske dvorane na Dravi kada počinje „Život u toku“ u okviru čega će pjesnici stihovima podsjetiti na simbiozu poezije i prirode.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Predsjednik Husarske garde Kramberger i župan Stričak:”Husari su brend Varaždinske županije, svojim nastupima promoviraju našu bogatu i slavnu  povijest”

    Na završnom godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije kojem su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, zatim županijska vijećnica Nadica Dreven Budimski, Ljubica Florijan-Cerovečki,  predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije istaknuto je kako su husari svojevrsni brend Varaždinske županije te da svojim djelovanjem i nastupima promoviraju bogatu i slavnu povijest Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske. Predsjednik Husarske […]

  today29/12/2023 35

  0%