play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na kavu s pjesnikom– Na kavu z Vrazom

Varaždin, bedemi Starog grada, pogled na Vrazovu ulicu. Poezija i glazba. Stanko Vraz i Ljubica. Osmjesi zaokružili cjelokupan doživljaj. S ovogodišnjim sloganom Slovenskog dana kulture započet je poetsko – glazbeni program.

Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo! / Zajedništvo, sreća, pomirenje, neka nam se vrate!

Udruga Ritam misli po drugi puta obilježava Slovenski dan kulture. Projekt kojeg je započela 2021., u doba izolacije i otuđenosti. Te godine, stihove Franca Prešerna govorili su Varaždinci, pjesnici i ljubitelji poezije u ulici Franca Prešerna. Ove godine, drugi po redu, program ”Na kavu z Vrazom”, održan je 5.2.2022.

Izuzetno nam je drago da su se na program odazvali, mag. Tamara Plankar, ministrica savjetnica, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, pjesnici Đurđica Runtas i Miroslav Tičar koji već nekoliko godina, uobličuju Ljubicu i Vraza na poznatom festivalu ”Vrazova Ljubica” u Samoboru.

Ovom prilikom su Ljubica i Stanko donijeli tople pozdrave iz Samobora, te vrijedne knjige ”Odjeci Đulabija” i ”Zbornik o Stanku Vrazu”, poklon gradonačelnice Samobora dr.sc. Petre Škrobot, organizatora festivala ljubavne poezije ”Vrazova Ljubica”, Pučkog otvorenog učilišta Samobor”, ogranka Matice Hrvatske Samobor.

U samom programu nastupili su pjesnici, Nuša Tičar iz Velikog Mraševa, Anka Dorić iz Varaždina, Nenad Slukić iz Varaždina, Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec iz Radešića nedaleko Brezničkog Huma. Sam program je obogatila mlada varaždinska glazbenica Bruna Hercigonja.

Organizatori zahvaljuju svima na odvojenom vremenu i stihovima kojima su ovaj program uljepšali. Slušali su slovensku besedu i hrvatsku riječ jednakom pozornošću. „Hvala publici, pjesnicima koji su pozorno slušali, ljubiteljima poezije i Slovencima koji žive u Varaždinu na dolasku na kavu s pjesnikom. Kava je ispijena s okusom zajedništva koji je u ova nemila vremena itekako potreban. Do novog susreta stihujemo u tišini.” – poručili su organizatori.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj primio redatelja Paola Magellia

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj primio je poznatog redatelja Paola Magellia i intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta Senku Bulić. Povod prijemu bio je nedavni početak suradnje s varaždinskim kazalištem i prve probe za izvedbu slavne Shakespearove komedije „San Ivanjske noći“. Premijera se očekuje na jesen, a ovo je prva režija Paola Magellia u varaždinskom kazalištu. Slavni redatelj režirao je  više od 150 predstava u dvadesetak zemalja svijeta, a za […]

  today04/05/2023 14

  0%