play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na kavu s pjesnikom– Na kavu z Vrazom

Varaždin, bedemi Starog grada, pogled na Vrazovu ulicu. Poezija i glazba. Stanko Vraz i Ljubica. Osmjesi zaokružili cjelokupan doživljaj. S ovogodišnjim sloganom Slovenskog dana kulture započet je poetsko – glazbeni program.

Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo! / Zajedništvo, sreća, pomirenje, neka nam se vrate!

Udruga Ritam misli po drugi puta obilježava Slovenski dan kulture. Projekt kojeg je započela 2021., u doba izolacije i otuđenosti. Te godine, stihove Franca Prešerna govorili su Varaždinci, pjesnici i ljubitelji poezije u ulici Franca Prešerna. Ove godine, drugi po redu, program ”Na kavu z Vrazom”, održan je 5.2.2022.

Izuzetno nam je drago da su se na program odazvali, mag. Tamara Plankar, ministrica savjetnica, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, pjesnici Đurđica Runtas i Miroslav Tičar koji već nekoliko godina, uobličuju Ljubicu i Vraza na poznatom festivalu ”Vrazova Ljubica” u Samoboru.

Ovom prilikom su Ljubica i Stanko donijeli tople pozdrave iz Samobora, te vrijedne knjige ”Odjeci Đulabija” i ”Zbornik o Stanku Vrazu”, poklon gradonačelnice Samobora dr.sc. Petre Škrobot, organizatora festivala ljubavne poezije ”Vrazova Ljubica”, Pučkog otvorenog učilišta Samobor”, ogranka Matice Hrvatske Samobor.

U samom programu nastupili su pjesnici, Nuša Tičar iz Velikog Mraševa, Anka Dorić iz Varaždina, Nenad Slukić iz Varaždina, Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec iz Radešića nedaleko Brezničkog Huma. Sam program je obogatila mlada varaždinska glazbenica Bruna Hercigonja.

Organizatori zahvaljuju svima na odvojenom vremenu i stihovima kojima su ovaj program uljepšali. Slušali su slovensku besedu i hrvatsku riječ jednakom pozornošću. „Hvala publici, pjesnicima koji su pozorno slušali, ljubiteljima poezije i Slovencima koji žive u Varaždinu na dolasku na kavu s pjesnikom. Kava je ispijena s okusom zajedništva koji je u ova nemila vremena itekako potreban. Do novog susreta stihujemo u tišini.” – poručili su organizatori.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Najavljen program Adventa u Varaždinu

  U kući djeda Mraza, u petak 11. studenog 2022. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth te predstavnici suorganizatora direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i direktorica agencije PR Lady Martina Pakšec. Advent u Varaždinu održava se pod sloganom […]

  today11/11/2022 21

  0%