play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sastanak Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave

Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave održao je povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, ali i temeljem iskazane potrebe, sjednicu na kojoj su analizirane aktivnosti Stožera u 2020. godini, sustava civilne zaštite te plan aktivnosti Stožera za 2021. godinu.

U protekloj je godini Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave bio izuzetno aktivan, a najviše provedenih aktivnosti bilo je vezano za provođenje mjera suzbijanja epidemije koronavirusa. Istaknuo je to i načelnik Stožera Hrvoje Kovač. „Gradski sustav civilne zaštite ustrojen je kroz koordinaciju žurnih službi i ustanova kojima je primarna djelatnost zaštita građana. Svi se oni lokalno koordiniraju posredstvom Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, a prošla je godina pokazala upravo koliko je taj sustav, ali primarno ta koordinacija važna kad nas zadesi neka nedaća. Iznimno sam, kao načelnik Stožera zahvalan svim tim stručnim ljudima koji su mi pomogli organizirati rad Stožera, a sve s ciljem još bolje zaštite naših građana. Nitko nas nije pripremio za sve izazove koje je pred nas postavila epidemiološka situacija izazvana koronavirusom i kao Stožer smo se maksimalno trudili našim građanima biti na usluzi u protekloj godini. Hvala i njima na strpljenju i suradnji, a pred nama je još puno posla jer sad više nego ikad moramo raditi na ozbiljnijem pristupu lokalnog sustava civilne zaštite kako bi spremnije dočekali nove ozbiljne situacije” – rekao je Kovač.

Posebice aktivan u protekloj godini Stožer je bio u razdoblju od 17. ožujka, kada je aktiviran od strane Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, do početka lipnja. U tom je periodu zaprimio 2.673 telefonskih poziva i 1.360 poruka elektronske pošte te izdao 2.016 propusnica. Istaknuto je i da je građanima podijeljeno 416 toplih obroka i 152 prehrambeno-higijenskih paketa. U borbi protiv epidemije koronavirusa odnosno provođenju epidemioloških mjera u velikoj su mjeri bili angažirani vatrogasci iz triju dobrovoljnih društva s gradskog područja. Njih 75 odradilo je 1.804 radnih sati. Pri tom su vozilima, obilazeći područje Grada Lepoglave, prevalili 8.295 kilometara. Istaknut je i angažman Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Varaždin te Hrvatskog crvenog križa točnije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koji su također bili uključeni u provedbu epidemioloških mjera na području Grada Lepoglave. Svima njima i ovom su prigodom upućene pohvale i zahvale za izniman angažman u provođenju epidemioloških mjera i aktivnosti Stožera. Pohvale i zahvale upućene su i građanima koji su se u velikoj mjeri pridržavali preporuka Stožera. U protekloj je godini Stožer djelovao i u slučajevima elementarnih nepogoda koje su pogodile područje Grada Lepoglave. Radilo se u manjoj mjeri o poplavama te olujnom nevremenu i potresu. Sudionici sastanka osvrnuli su se i na određene probleme koji su uočeni tijekom provođenja aktivnosti Stožera. Prije svega na probleme vezane uz komunikaciju koji će se nastojati prevladati u nadolazećem razdoblju. U tome će pomoći i vježba koja se planira održati u ovoj godini. Pored toga, u planu je, temeljem odluke Gradskog vijeća, osnivanje postrojbe civilne zaštite Grada Lepoglave.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%