play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na Gospodarskom sajmu u Varaždinu predstavili se poljoprivrednici s područja Općine Maruševec

Prošlog je vikenda na Kapucinskom trgu u Varaždinu održan 8. po redu Gospodarski sajam. Na prostoru Gospodarskog sajma u Varaždinu svojom ponudom i proizvodima predstavili su se brojni obrtnici, poduzetnici, županije, gradovi, općine, udruženja obrtnika, škole, turističke zajednice, OPG-ovi, vinari, razne udruge, kao i proizvodi domaće radinosti. Uz sajamsku izložbu i gospodarstvo Štefanec iz Selnika s proizvodima od bazge te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo prezentacije, organizirana je prodaja i degustacije, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika te sajamske radionice.

Na izložbenom prostoru LAG-a Sjeverozapad svoje su proizvode predstavili i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Podbojec iz Maruševca sa ponudom sireva, Obiteljsko poljoprivredno Špoljar iz Čalinca sa proizvodima od kupina.

Otvorenju sajma ispred Općine Maruševec kao članice LAG-a Sjeverozapad prisustvovao je načelnik Mario Klapša. Klapša je obišao izlagače te im zaželio mnogo sreće na sajmu, ali i u svakodnevnom poslovanju. „Predstavljanja gospodarstvenika, obrtnika ali i poljoprivrednika i njihovih proizvoda na ovakvim sajamskim priredbama su jako važna za razvoj domaće poljoprivredne i prehrambene industrije, kako za našu općinu, tako i za naše poljoprivredne proizvođače, jer se radi o najboljem načinu za predstavljanje svoje djelatnosti i svojih vrhunskih proizvoda većem broju ljudi. Kroz Program potpora, Općina Maruševec svojim poljoprivrednicima nastoji olakšati njihovo poslovanje, razviti nove proizvode i usluge te ih potaknuti na apliciranje za sredstva iz domaćih ili europskih fondova. Kada govorimo o sredstvima iz fondova, izuzetno smo zadovoljni sa suradnjom koju već godinama imamo s Lokalnom akcijskom grupom Sjeverozapad, zahvaljujući kojoj se naši poljoprivrednici danas ovdje mogu predstaviti, ali i ostvariti bespovratna sredstva za unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje. Kroz potpore LAG-a Sjeverozapad, Općina Maruševec je u proteklom razdoblju osigurala sufinanciranje dviju investicija; i to za rekonstrukciju nogometnog igrališta u Donjem Ladanju i za potrebe unutarnjeg uređenja Društvenog doma u Druškovcu, projekte ukupne vrijednosti gotovo 1,2 milijuna kuna” – naglasio je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec, govoreći o regionalnoj konkurentnosti i održivom razvoju kojima gospodarski sajmovi doprinose.

Konkurentska prednost proizvoda poljoprivrednika iz Maruševca koji su se predstavili na ovogodišnjem Gospodarskom sajmu je u tome što se radi o proizvodima domaće proizvodnje, a to su prepoznali i potrošači koji su izuzetno zadovoljni odnosom kvalitete i cijene. Izlagači iz Općine Maruševec zadovoljni su organizacijom i potencijalnim kupcima budući da su u sklopu dvodnevne manifestacije razmijenili velik broj kontakata s posjetiteljima Sajma iz čitave Hrvatske.

Gospodarski sajam u Varaždinu upotpunili su prateći sadržaji i zabavno glazbeni program, u sklopu kojeg su na velikoj otvorenoj pozornici nastupili plesni klubovi, KUD-ovi, članice i članovi Društva naša djeca, pjevači i brojni izvođači.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 3

  0%