play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na godišnjoj skupštini Husarske garde dodijeljeni činovi zaslužnim članovima

 

Husarska garda Varaždinske županije održala je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o dosadašnjem radu, odrađenim te budućim aktivnostima,  a prezentiran je i plan rada za ovu godinu.

 

Skupštini na kojoj su u Husarsku gardu primljeni i novi članovi nazočili su župan  ujedno i nadzapovjednik Husarske garde Anđelko Stričak, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije kao i predstavnici ostalih povijesnih postrojbi; Varaždinske građanske garde, Ivanečkih vitezova, Bjelovarskih husara-graničara 1756 i Karlovačkih husara.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger je istaknuo kako je garda ostvarila veliku većinu zacrtanih planova, kako redovito sudjeluje u svim protokolarnim aktivnostima na području Varaždinske županije, ali i diljem cijele Hrvatske.

 

– Posebno smo ponosni na osnivanje Hrvatskog husarskog zdruga koji za svoj cilj ima ujednačavanje načina zapovijedanja i ponašanja na raznim manifestacijama, ali i nošenja istih oznaka na odorama te zajedničkih nastupa na domaćim i inozemnim manifestacijama. Drago mi je da smo primili u udrugu i nove članove kojima želim srdačnu dobrodošlicu – rekao je Kramberger koji se zahvalio Varaždinskoj županiji te tvrtki Fanon d.o.o. iz Petrijanca i Zagrebačkoj banci na sponzorstvu i donacijama.

 

Župan Stričak je u svom obraćanju naglasio važnost očuvanja i promocije baštine i bogate povijesti Varaždinske županije, a upravo to rade povijesne postrojbe.

 

–  Hvala svim postrojbama što baštine časnu i slavnu vojničku povijest hrvatskog naroda. Posebno se želim zahvaliti članovima Husarske garde Varaždinske županije na potpori i pomoći u obnašanju dužnosti župana. S Husarskom gardom sam u ove dvije godine sudjelovao u mnogim protokolarnim aktivnostima, od Vukovara pa sve do Dubrovnika te smo zajedno promovirali našu Županiju. Posebno sam sretan i ponosan na osnivanje Hrvatskog husarskog zdruga. Osnivačka skupština koja je okupila iznimno veliki broj pripadnika povijesnih postrojbi, a naročito  veliki broj konjanika bila je jedan od najljepših i najupečatljivijih protokolarnih događaja u dosadašnjem dijelu mog mandata. – rekao je župan Stričak zaželjevši novim članovima srdačnu dobrodošlicu u Husarsku gardu.

 

Dobre želje za daljnjim uspjesima uputili su i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, direktor Turističke zajednice Goran Mališ, pukovnik Josip Trogrlić, zapovjednik Hrvatskog husarskog zdruga, ujedno i zapovjednik Bjelovarskih husara-graničara 1756, glasnogovornik Varaždinske građanske garde natporučnik Dražen Loparić, Vlado Matić iz Zrinske garde Čakovec koji je na skupštini učlanjen u Husarsku gardu.

 

U sklopu skupštine župan Stričak je kao nadzapovjednik Husarske garde Mirku Krambergeru, Mihaelu Negovcu te Željku Šagiju dodijelio činove natporučnika zbog iznimnog zalaganja te doprinosa promociji husarstva u zemlji i inozemstvu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%