play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mladi oduševili u talentshowu na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“

U Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Gospodarska škola Varaždin i udruga Ekult organizirali su prošloga petka, 25. studenog, osmi po redu talentshow na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“. Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, čak njih 62 u 25 nastupa, svi odlični glazbenici i ljubitelji  njemačkog jezika.

 

„Nakon dvije godine online Maxa, ponovno smo organizirali talent show uživo što nam je svima donijelo toliku radost i sreću da ćemo ovaj Max pamtiti kao iznimno uspješan, pun dobre glazbe i još boljih emocija!” – ističu ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen i voditeljica Maxteama Melanija Klarić, profesorica njemačkog jezika.

 

Što nastup na ovom talentshowu znači učenicima i njihovim mentorima? Na Maxu se pjeva, pleše, svira, recitira na njemačkom jeziku te mladi mogu pokazat koliko poznaju njemački jezik, kulturu i tradiciju. No, ne samo to. Natjecatelji i njihovi mentori ulažu ogroman trud kako bi pjesma koja u izvornom obliku često nije na njemačkom jeziku, zvučala dobro i „njemački“, a to nije jednostavna vježba. Tim više nastup na Maxu postaje prihvaćen izazov, a uspjeh se udvostručuje kad se dvoranom prolomi pljesak.  Osim toga na Maxu upoznaješ nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske , stječeš znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, puniš i obogaćuješ svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno.

 

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su:

 

 1. mjesto Srednja škola Krapina:

Saša Vidović, Karla Kunštek

Mentorica: Jasna Sutlović – Pogačić

 

 1. mjesto Srednja škola Zlatar

Ana Šimunić, Petra Šimuni

Mentorica: Melani Brezak

 

 1. mjesto Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

Dorian Zovke, Maša Jakelić, Dario Morić, Lana Kursar, Daniel Jurić, Zara Perkov

Mentorica: Danijela Badžim

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

  U Varaždinu na Židovskom groblju obilježen je međunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta. U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije vijenac su zajedno položili i upalili svijeće župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Odavanju počasti žrtvama holokausta pridružili su se i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora te, članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista, predstavnici Židovske općine i drugi […]

  today27/01/2023 6

  0%