play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mladi oduševili u talentshowu na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“

U Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Gospodarska škola Varaždin i udruga Ekult organizirali su prošloga petka, 25. studenog, osmi po redu talentshow na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“. Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, čak njih 62 u 25 nastupa, svi odlični glazbenici i ljubitelji  njemačkog jezika.

 

„Nakon dvije godine online Maxa, ponovno smo organizirali talent show uživo što nam je svima donijelo toliku radost i sreću da ćemo ovaj Max pamtiti kao iznimno uspješan, pun dobre glazbe i još boljih emocija!” – ističu ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen i voditeljica Maxteama Melanija Klarić, profesorica njemačkog jezika.

 

Što nastup na ovom talentshowu znači učenicima i njihovim mentorima? Na Maxu se pjeva, pleše, svira, recitira na njemačkom jeziku te mladi mogu pokazat koliko poznaju njemački jezik, kulturu i tradiciju. No, ne samo to. Natjecatelji i njihovi mentori ulažu ogroman trud kako bi pjesma koja u izvornom obliku često nije na njemačkom jeziku, zvučala dobro i „njemački“, a to nije jednostavna vježba. Tim više nastup na Maxu postaje prihvaćen izazov, a uspjeh se udvostručuje kad se dvoranom prolomi pljesak.  Osim toga na Maxu upoznaješ nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske , stječeš znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, puniš i obogaćuješ svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno.

 

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su:

 

 1. mjesto Srednja škola Krapina:

Saša Vidović, Karla Kunštek

Mentorica: Jasna Sutlović – Pogačić

 

 1. mjesto Srednja škola Zlatar

Ana Šimunić, Petra Šimuni

Mentorica: Melani Brezak

 

 1. mjesto Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

Dorian Zovke, Maša Jakelić, Dario Morić, Lana Kursar, Daniel Jurić, Zara Perkov

Mentorica: Danijela Badžim

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%