play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla Špancirfest

U društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, gradonačelnika grada Varaždina dr.sc. Nevena Bosilja, predsjednika Županijske skupštine dr.sc. Josipa Križanića, saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladena Jakopovića, direktorice Turističkog ureda TZ grada Varaždina Jelene Toth i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija Špancirfest je obišla ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac koje je pritom pohvalila organizaciju ovog festivala te istaknula dobre turističke rezultate Varaždinske županije koja broji pedeset tisuća dolazaka i oko sto tisuća noćenja.

„Smatram da je Špancirfest hvalevrijedna manifestacija koja svakako ima svoj veliki značaj i šire. Broj noćenja je na nekih 90 posto u odnosu na rekordnu 2019. što znači da smo na dobrom putu. Kampanja koju smo pokrenuli „Doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku” usmjerena je na razvoj kontinentalnog turizma, pogotovo sada kada se sve više naših turista vraća s obale, da se okrenu našem kontinentu, da otkriju ljepote” – naznačila je ministrica Brnjac.

Župan Anđelko Stričak iskoristio je ovu priliku kako bi organizatorima, Turističkoj zajednici grada Varaždina čestitao na odličnoj organizaciji ovogodišnjeg Špancirfesta. „Zahvaljujem se ministrici na posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Činjenica je da je kontinentalni turizam sve bitniji. Ako pogledamo brojke i usporedimo ih s prošlom godinom, u prvih sedam mjeseci imamo rast noćenja za 48 posto, a ono što veseli je da je više od polovice turista bilo iz stranih država, Poljske, Njemačke i Ukrajine. Špancirfest, ali i ostale naše manifestacije su sve više popularne i sve više domaćih te stranih turista zna za njih.”– istaknuo je župan. „Varaždinska županija će svakako nastaviti u dobrom smjeru s oplemenjivanjem sadržaja, objekata i ponuda kako bi iduće godine brojke bile još bolje.” – zaključio je župan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%