play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla Špancirfest

U društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, gradonačelnika grada Varaždina dr.sc. Nevena Bosilja, predsjednika Županijske skupštine dr.sc. Josipa Križanića, saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladena Jakopovića, direktorice Turističkog ureda TZ grada Varaždina Jelene Toth i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija Špancirfest je obišla ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac koje je pritom pohvalila organizaciju ovog festivala te istaknula dobre turističke rezultate Varaždinske županije koja broji pedeset tisuća dolazaka i oko sto tisuća noćenja.

„Smatram da je Špancirfest hvalevrijedna manifestacija koja svakako ima svoj veliki značaj i šire. Broj noćenja je na nekih 90 posto u odnosu na rekordnu 2019. što znači da smo na dobrom putu. Kampanja koju smo pokrenuli „Doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku” usmjerena je na razvoj kontinentalnog turizma, pogotovo sada kada se sve više naših turista vraća s obale, da se okrenu našem kontinentu, da otkriju ljepote” – naznačila je ministrica Brnjac.

Župan Anđelko Stričak iskoristio je ovu priliku kako bi organizatorima, Turističkoj zajednici grada Varaždina čestitao na odličnoj organizaciji ovogodišnjeg Špancirfesta. „Zahvaljujem se ministrici na posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Činjenica je da je kontinentalni turizam sve bitniji. Ako pogledamo brojke i usporedimo ih s prošlom godinom, u prvih sedam mjeseci imamo rast noćenja za 48 posto, a ono što veseli je da je više od polovice turista bilo iz stranih država, Poljske, Njemačke i Ukrajine. Špancirfest, ali i ostale naše manifestacije su sve više popularne i sve više domaćih te stranih turista zna za njih.”– istaknuo je župan. „Varaždinska županija će svakako nastaviti u dobrom smjeru s oplemenjivanjem sadržaja, objekata i ponuda kako bi iduće godine brojke bile još bolje.” – zaključio je župan.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%