play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ministrica Brnjac: “Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma!”

Nakon otvorenja Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske dr.sc. Nikolina Brnjac održala je kraći radni sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, zamjenicom župana Silvijom Zagorec, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutinom Vincekom, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Goranom Mališem, direktorom Turističke zajednice Varaždinske županije.

Župan je naznačio važnost razvoja i daljnjeg ulaganja u turizam na našem području.

– Ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac upoznali smo s Planom razvoja Varaždinske županije u kojem su navedeni svi bitni projekti za Varaždinsku županiju tj. investicije pa tako i one vezane za područje turizma i sporta. Od Gaveznice, Gomile, Arboretuma Opeke, Centra Pavlina i sličnih koji će zasigurno doprinjeti atraktivnosti ovog područja. Ministricu smo informirali i o aktivnostima gradova Varaždinske Toplice i Ludbreg po pitanju daljnjeg razvoja turizma, odnosno podizanju kvalitete turističkog smještaja i sadržaja. Kad tome pridodamo najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, te “Europsku Amazonu” tj. rijeku Dravu uviđamo turistički potencijal županije. Stoga, očekujemo da i ove godini oborimo rekordne turističke brojke prošle godine – naglasio je župan.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo sastankom.

– Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma i zato me vesele svi projekti koji se provode na ovom području, a koji doprinose našem strateškom cilju – razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%