play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ministrica Brnjac: “Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma!”

Nakon otvorenja Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske dr.sc. Nikolina Brnjac održala je kraći radni sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, zamjenicom župana Silvijom Zagorec, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutinom Vincekom, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Goranom Mališem, direktorom Turističke zajednice Varaždinske županije.

Župan je naznačio važnost razvoja i daljnjeg ulaganja u turizam na našem području.

– Ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac upoznali smo s Planom razvoja Varaždinske županije u kojem su navedeni svi bitni projekti za Varaždinsku županiju tj. investicije pa tako i one vezane za područje turizma i sporta. Od Gaveznice, Gomile, Arboretuma Opeke, Centra Pavlina i sličnih koji će zasigurno doprinjeti atraktivnosti ovog područja. Ministricu smo informirali i o aktivnostima gradova Varaždinske Toplice i Ludbreg po pitanju daljnjeg razvoja turizma, odnosno podizanju kvalitete turističkog smještaja i sadržaja. Kad tome pridodamo najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, te “Europsku Amazonu” tj. rijeku Dravu uviđamo turistički potencijal županije. Stoga, očekujemo da i ove godini oborimo rekordne turističke brojke prošle godine – naglasio je župan.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo sastankom.

– Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma i zato me vesele svi projekti koji se provode na ovom području, a koji doprinose našem strateškom cilju – razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%