play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ljepota Varaždinske županije pretočena u 24 fotografije

Uz potporu Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije, Radio Megaton je svoj 19. rođendan proslavio organizacijom foto natječaja pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. Želja je bila potaknuti građane da mobitelom ili fotoaparatom uobliče ljepotu Varaždinske županije u fotografiju koja će prikazati svu različitost, bogatstvo, jedinstvenost i ljepotu zavičaja u kojem žive. U tri tjedna, odnosno od 6. do 26. rujna 2021. godine poslano je ukupno 119 autorskih fotografija koje su na ovaj način postale najljepša razglednica Varaždinske županije, a slušatelji/fotografi najbolji promotori te ljepote.

Prevladavali su motivi prirode, povijesnih znamenitosti, dvoraca i kulturne baštine općenito. O izboru najboljih fotografija odlučivao je žiri u sastavu Miran Bojanić Morandini – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton.

– Varaždinska županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no kad pogledamo sva prirodna i kulturna bogatstva koja imamo, vidimo koliko smo zapravo veliki. Kod fotografiranja nije dovoljno samo zabilježiti tu ljepotu, bitan je i trenutak, emocija, zraka sunca, sjena, jer tek na taj način dolazi do izražaja sva ljepota. I sam volim šetati prirodom i fotografirati, pa vidim da su autori izloženih fotografija doista uspjeli u tome. Hvala svima koji su sudjelovali na natječaju, a posebno čestitam autorima 24 najbolje fotografije – rekao je župan Anđelko Stričak na otvorenju izložbe.

Na natječaj „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“ pristiglo je ukupno 119 radova, od kojih su 24 najbolja izabrali članovi žirija u sastavu Miran Bojanić Morandini, direktor županijskog TZ-a, Siniša Sović, profesionalni fotograf, i Marlon Janiček, fotograf i djelatnik Radija Megaton. Najboljom su proglasili fotografiju „Snježno kraljevstvo“ Luke Barila, koji je nagrađen boravkom u kući za odmor. Posebna priznanja i utješne nagrade dobilo je troje autora, Zoran Stanko s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“, Tea Migač s fotografijom „Tikve“ i Antonio Šebrek s radom „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“.

– Možda nam se čini da je naša županija „obična“ jer se svaki dan njome krećemo i ne primjećujemo što nas sve okružuje. Živimo u toliko raznovrsnoj županiji da na 70-ak kilometara zračne linije svi posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti doista prekrasne priče. Želja je bila da se fotografijama „uhvate“ doživljaj i emocija, ono po čemu smo toliko drugačiji i posebni, a ne samo prikazati kulturna i prirodna dobra. Tim kriterijem smo se vodili pri odabiru najboljih fotografija – rekao je Bojanić Morandini.

Program otvorenja vodili su djelatnici Radija Megaton Ljiljana Vuglač i Miroslav Brezovec, a prisustvovala je i direktorica Radija Anica Plantić te ostali djelatnici.

 

– Ovdje izložene fotografije zapravo su slikovni zapis jednoga vremena koji je zahvaljujući upravo vama, dragi autori, trajno pohranjen u riznicu ljepota i posebnosti kojima naša Varaždinska županija obiluje. Uz četiri nagrađene fotografije, autori preostalih 20 su Krešimir Komorčec, Nevenko Tušek, Ivan Goran Žunar, Darko Gorenak, Miroslav Vađunec, Juraj Pupek, Martina Trojko, Vlado Habunek, Marina Lančić, Ivana Karpov, Dejan Buder, Siniša Jakopec, Nikola Špikić, Mateja Mavrek Gotal, Veronika Koprek, Dajana Cafuk, Anja Špikić, Lada Simon, Ivana Hiseni i Ivan Gotal – rekla je Ljiljana Vulač, koja je zahvalila Varaždinskoj županiji, Turističkoj zajednici, sponzorima i svim autorima.

Izložbu fotografija možete razgledati sve do 18. prosinca.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4

  0%