play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Karanfili izmamili osmijeh ženama petrijanečkog kraja

Međunarodnim danom žena tradicionalno se svake godine prisjećamo povijesnih događaja koji su presudno utjecali na položaj žena u društvu, te ostvarivanju jednakih ekonomskih, političkih i društvenih prava žena. Stoga svima vama u znak zahvalnosti na svakodnevnom trudu, ljubavi, potpori i požrtvovnosti kojom pridonosite izgradnji boljeg života svih nas, upućujem čestitku te svim ženama želim sretan Dan žena! – poručio je SDP-ov načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

-“Hvala svima koji su pomogli oko podjele karanfila i na taj način obilježili Dan žena, izmamili pokoji osmijeh na lice žena i uljepšali dan žena i ove godine. Meni osobno kao načelniku je sasvim normalno darivati žene cvijećem za 8. mart, to radim tradicionalno i tako ću i nastaviti. Još jednom zahvaljujem svim frizerskim salonima, trgovinama, salonu za uljepšavanje, slastičarnici, kafićima i ostalim tvrtkama na području naše općine koje su razveselile svoje djelatnice ili korisnice usluga karanfilima. Zahvaljujem i SDP Hrvatske na donaciji karanfila” – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec i izvršni tajnik SDP-a Sjeverozapadne Hrvatske Željko Posavec.

Prigodno darivanje pripadnica nježnijeg spola se nastavilo kod Društvenog doma u Petrijancu, netom prije predstave Kerekesh Teatar, i to, već spomenutim, karanfilima; jednim od simbola Dana žena – u prijevodu s grčkog što znači „nebeski cvijet“ – karanfil kao simbol ženske snage… Snage, međunarodnog rođendana postignuća žena! Jer bez ravnopravnosti žena i muškaraca nema istinski demokratskog društva; stoga je pitanje uspostave ravnopravnosti spolova odgovornost i obveza svih društvenih dionika.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski

  Područna škola Nova Ves Petrijanečka i Područna škola Strmec Podravski prve su dvije područne škole za koje je potpisan ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane. Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak, i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš, dok su potpisivanju prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav […]

  today27/09/2023 5

  0%