play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Karanfili izmamili osmijeh ženama petrijanečkog kraja

Međunarodnim danom žena tradicionalno se svake godine prisjećamo povijesnih događaja koji su presudno utjecali na položaj žena u društvu, te ostvarivanju jednakih ekonomskih, političkih i društvenih prava žena. Stoga svima vama u znak zahvalnosti na svakodnevnom trudu, ljubavi, potpori i požrtvovnosti kojom pridonosite izgradnji boljeg života svih nas, upućujem čestitku te svim ženama želim sretan Dan žena! – poručio je SDP-ov načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

-“Hvala svima koji su pomogli oko podjele karanfila i na taj način obilježili Dan žena, izmamili pokoji osmijeh na lice žena i uljepšali dan žena i ove godine. Meni osobno kao načelniku je sasvim normalno darivati žene cvijećem za 8. mart, to radim tradicionalno i tako ću i nastaviti. Još jednom zahvaljujem svim frizerskim salonima, trgovinama, salonu za uljepšavanje, slastičarnici, kafićima i ostalim tvrtkama na području naše općine koje su razveselile svoje djelatnice ili korisnice usluga karanfilima. Zahvaljujem i SDP Hrvatske na donaciji karanfila” – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec i izvršni tajnik SDP-a Sjeverozapadne Hrvatske Željko Posavec.

Prigodno darivanje pripadnica nježnijeg spola se nastavilo kod Društvenog doma u Petrijancu, netom prije predstave Kerekesh Teatar, i to, već spomenutim, karanfilima; jednim od simbola Dana žena – u prijevodu s grčkog što znači „nebeski cvijet“ – karanfil kao simbol ženske snage… Snage, međunarodnog rođendana postignuća žena! Jer bez ravnopravnosti žena i muškaraca nema istinski demokratskog društva; stoga je pitanje uspostave ravnopravnosti spolova odgovornost i obveza svih društvenih dionika.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%