play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jednoglasno usvojen rebalans proračuna u Varaždinskim Toplicama

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u ponedjeljak, jednoglasno je donesen novi rebalans proračuna za 2023. godinu. Između ostalog, donijeta je i odluka o usvajanju Plana ukupnog razvoja Grada Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2021. do 2031. godine, kao i odluka o sufinanciranju troškova produženog boravka u osnovnim školama.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković, na početku sjednice zahvalila je svim vijećnicima na kontinuiranom radu za boljitak sugrađana, te istaknula kako se Grad javlja na razne natječaje. „Javljamo se na sve natječaje za koje imamo uvjete. Prijavili smo se na deset natječaja, od toga je prošlo njih devet i jedan je još na čekanju” – rekla je gradonačelnica Ratković, čime je objasnila da je rebalans proračuna potreban upravo zbog dobivenih sredstava iz raznih odobrenih projekata.

Između ostalog, Grad Varaždinske Toplice dobio je od Ministarstva prostornog uređenja sredstva za modernizaciju cesta, od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stigla su sredstva za izradu dviju projektnih dokumentacija kao i sredstva za radove na sanaciji nerazvrstane ceste Cvjetna ulica, i to u potpunosti. Od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Varaždinske Toplice dobile su sredstva za ulaganje u objekt Dječjeg vrtića Tratinčica te sredstva za Pilot projekt za sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih osoba.

Između ostalog, novim rebalansom proračuna povećavaju se sredstva u području obrazovanja, točnije predškolsko obrazovanje kao i u području socijalne zaštite gdje će sredstva biti usmjerena za stanovanje. Uz to, povećavaju se sredstva za zaštitu okoliša te rekreaciju i sport. „Zahvaljujem svim našim vijećnicima na odličnom radu i suradnji. Vidi se da vijeće i Grad kontinuirano rade i surađuju, a dokaz tome su razni projekti koje provodimo na području grada. Ulažemo u infrastrukturu, radimo na modernizaciji i rekonstrukciji cesta, ulažemo u obrazovanje i zaštitu okoliša. Između ostalog, pomažemo našim poduzetnicima i mladima. Radimo na tome da naši sugrađani imaju što kvalitetnije uvjete za život” – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%