play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u posjeti Varaždinskoj županiji

Izaslanstvo Dubrovačke-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem boravi ovih dana u Varaždinskoj županiji. Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon što je u veljači ove godine župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa svojim suradnicima bio u prvom službenom protokolarnom posjetu najjužnijoj hrvatskoj županiji. Podsjetio je župan Stričak kako su se na 20. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održanom u Dubrovniku sa svojim proizvodima predstavili i OPG-ovi s područja Varaždinske županije. „Ovim susretom želja nam je bila poslati jednu poruku – koliko je važno da se napokon spoje sjever i jug Hrvatske, odnosno zelena i plava Hrvatska. Smatram da prostora za suradnju ima. Zbog čega dosad nije bilo malo više te suradnje ne znam, ali mi zaista imamo volje i želje da se ta suradnja unaprijedi” – naglasio je župan Stričak.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ovaj sastanak nastavak suradnje koju su započeli župan Stričak i on. „Bez obzira što su ove dvije županije zemljopisno veoma udaljene te drugačije i gospodarski orijentirane, prostora za suradnju uvijek ima. Danas smo razgovarali o suradnji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, upravnih odjela, razvojnih agencija. Varaždinska županija je uspješna i želimo sve ono što ovdje možemo vidjeti, primijeniti i kod nas jer važno je razmjenjivati iskustva” – rekao je župan Dobroslavić naglasivši kako pamte važnu ulogu koju su Varaždinci odigrali u Domovinskom ratu u oslobađanju dubrovačkog područja. „Nažalost, tu su imali i gubitaka, međutim zahvalni smo na slobodi koju danas imamo u cijeloj državi, a posebno na krajnjem jugu koji je bio predmet velikosrpskih posezanja, a na neki način to traje i danas” – izjavio je župan Dobroslavić.

Uz župane, radnom sastanku prisustvovali su i njihovi zamjenici, Silvija Zagorec i Joško Cebalo, pročelnice UO za poslove župana i Skupštine Renata Skoko i Žaklina Marević, pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić, pročelnik UO za gospodarstvo u europske poslove Darko Majhen, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Krunoslav Blaži, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić i ravnateljica Javne ustanove „Priroda“ Varaždinske županije Sanja Kopjar.

Nakon radnog sastanka članovi izaslanstva, u društvu načelnika Općine Vinica dr. sc. Branimira Štimca, općinske vijećnice Mirjane Jambriško, ravnatelja Srednje škole „Arboretum Opeka“ Dragana Brkića i pripadnika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ položili su vijence i zapalili svijeće u Vinici ispred spomen ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a (tzv. Predvojnička).

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Varaždin će ponovno biti domaćin vlasnicima luksuznih sportskih automobila

  Na varaždinskim ulicama 8. i 9.lipnja 2023. moći će se vidjeti neki od najluksuznijih automobila marki Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce …. ukupno 63 luksuznih jurilica vlasnika iz cijelog svijeta koji će sudjelovati na turističko-gastronomskoj manifestaciji TIE FLY. Ispred dvorca Stari grad, najljepše kulise u Varaždinu, najavljen je originalan, hrvatski turističko-gastronomski projekt TIE FLY zahvaljujući kojem će građani Varaždina i cijele regije 8. lipnja u centru grada ponovno imati prilike vidjeti […]

  today01/06/2023 3

  0%