play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u posjeti Varaždinskoj županiji

Izaslanstvo Dubrovačke-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem boravi ovih dana u Varaždinskoj županiji. Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon što je u veljači ove godine župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa svojim suradnicima bio u prvom službenom protokolarnom posjetu najjužnijoj hrvatskoj županiji. Podsjetio je župan Stričak kako su se na 20. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održanom u Dubrovniku sa svojim proizvodima predstavili i OPG-ovi s područja Varaždinske županije. „Ovim susretom želja nam je bila poslati jednu poruku – koliko je važno da se napokon spoje sjever i jug Hrvatske, odnosno zelena i plava Hrvatska. Smatram da prostora za suradnju ima. Zbog čega dosad nije bilo malo više te suradnje ne znam, ali mi zaista imamo volje i želje da se ta suradnja unaprijedi” – naglasio je župan Stričak.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ovaj sastanak nastavak suradnje koju su započeli župan Stričak i on. „Bez obzira što su ove dvije županije zemljopisno veoma udaljene te drugačije i gospodarski orijentirane, prostora za suradnju uvijek ima. Danas smo razgovarali o suradnji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, upravnih odjela, razvojnih agencija. Varaždinska županija je uspješna i želimo sve ono što ovdje možemo vidjeti, primijeniti i kod nas jer važno je razmjenjivati iskustva” – rekao je župan Dobroslavić naglasivši kako pamte važnu ulogu koju su Varaždinci odigrali u Domovinskom ratu u oslobađanju dubrovačkog područja. „Nažalost, tu su imali i gubitaka, međutim zahvalni smo na slobodi koju danas imamo u cijeloj državi, a posebno na krajnjem jugu koji je bio predmet velikosrpskih posezanja, a na neki način to traje i danas” – izjavio je župan Dobroslavić.

Uz župane, radnom sastanku prisustvovali su i njihovi zamjenici, Silvija Zagorec i Joško Cebalo, pročelnice UO za poslove župana i Skupštine Renata Skoko i Žaklina Marević, pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić, pročelnik UO za gospodarstvo u europske poslove Darko Majhen, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Krunoslav Blaži, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić i ravnateljica Javne ustanove „Priroda“ Varaždinske županije Sanja Kopjar.

Nakon radnog sastanka članovi izaslanstva, u društvu načelnika Općine Vinica dr. sc. Branimira Štimca, općinske vijećnice Mirjane Jambriško, ravnatelja Srednje škole „Arboretum Opeka“ Dragana Brkića i pripadnika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ položili su vijence i zapalili svijeće u Vinici ispred spomen ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a (tzv. Predvojnička).

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%