play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ivanečka Srednja škola organizirala prigodni program uz Međunarodni dan žena

Nakon što su se kroz posljednjih nekoliko dana objavama na Facebooku i Instagramu Srednje škole Ivanec prisjetili važnih žena u povijesti ivanečkoga kraja, danas je u školskom amfiteatru održan prigodni program povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

 

Pedagoginja Anja Rutić koja je osmislila ovaj program provela je prijavljene učenice kroz Kahoot kviz o važnim ženama koje su oblikovale društvo i kulturu ovoga kraja ili su bile prve žene koje su se odvažile prve nešto učiniti.

Tako su se ovih dana spomenuli i naučili nešto novo o Pavici Hrazdiri, Mariji Vidoni, Veri Sever, Danici Brossler, Ivanki Kunić, Olji Gregur, Mariji Kolačko, Đurđici Kostanjevec i Mariji Jozak. Najbolji rezultat postigle su Eva i Lana, učenice 2.G1 razreda koje su osvojile kupon za pizzu i piće po izboru u jednom ivanečkom restoranu.

 

Program su dodatno obogatile i uljepšale učenice okupljene u Djevojački zbor Srednje škole Ivanec koje su uz vodstvo profesorice Martine Jakšić Rodiger na glasoviru te gitarsku pratnju Tina Petrinjaka izvele nekoliko prigodnih pjesama. One su na kraju također izvele neslužbenu ivanečku himnu “Poleg jedne velke gore” poznate Ivančanke Pavice Hrazdire.

 

Učenici koji sudjeluju u radu učeničke zadruge “Sonščica” koju vodi profesorica Sanja Herceg obradovali su sve zaposlenice Škole slatkim paketićima s prigodnom porukom za današnji dan.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Darivateljima krvi upućena zahvala na svemu što čine na spašavanju ljudskih života

  Današnji dan, 25. listopad – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – obilježava se kao znak zahvalnosti darivateljima krvi na svemu što čine tijekom godina, na spašavanju mnogih ljudskih života, pomoći u liječenju, na podizanju kulture i svijesti o darivanju krvi.   GDCK Ivanec danas će u hotelu Orion u Horvatskom upriličiti svečanu podjelu priznanja darivateljima krvi, jubilarcima GDCK Ivanec. Priznanja i zahvalnicu ove godine ostvarilo je ukupno 283 darivatelja GDCK Ivanec […]

  today25/10/2021 96

  0%