play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

I dalje su u tijeku aktivnosti o proglašenju Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan održao je sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem vezano uz inicijativu proglašenja Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Tom prigodom Habijan je ministru uručio i knjigu „Park prirode Ivančica na mjestu susreta Alpa, Dinarida i Panonskog mora” koja je predstavljena u veljači na okruglom stolu u Hrvatskom saboru.

Ministar Davor Filipović je prilikom sastanka izrazio punu podršku u procesima koje je potrebno provesti jer odluka se donosi nakon temeljitog istraživanja, konzultacija sa svim dionicima i postizanjem dugoročnog održivog razvoja i dobrobiti lokalnog stanovništva.

Postupak proglašenja je sveobuhvatan i uključuje brojne faktore i aktivnosti, no Damir Habijan ističe kako mu je u cijelom procesu izrazito važna podrška koju ima na svim razinama: „Ministar Filipović je uključen, podržava sve naše aktivnosti i zaista sam zahvalan jer vidim da je cijela ova priča oko našeg parka prirode naišla na izrazito pozitivne reakcije i na podršku i s lokalne, regionalne i nacionalne razine, ali i drugih političkih opcija što pokazuje da je svima želja da se ovo ostvari. “

U tijeku je definiranje granica budućeg parka, zatim revizija stručne podloge koja se odnosi na proglašenje regionalnog parka dijela Hrvatskog zagorja, a nakon toga slijedi izrada geodetske podloge te javno savjetovanje. „Očekujem da se do kraja godine završi proces revizije stručne podloge i da se krene sastavljati prijedlog zakona o proglašenju Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Od samog početka i pokretanja ove inicijative imamo brojne aktivnosti po tom pitanju koje su usmjerene, ne samo na političke aktere i stručnjake iz ovog područja, već i na informiranje građana o tome da će ostvarenje ovog našeg cilja imati mnogo potencijalnih koristi za očuvanje i zaštitu prirodnih vrijednosti tog područja, povećanje turističke atraktivnosti, razvoja turizma i gospodarstva, ali i samog podizanja svijesti o očuvanju prirode i okoliša. Na provođenju aktivnosti podrška su mi predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras i Varaždinska županija, odnosno župan Anđelko Stričak sa suradnicima.“ – rekao je Damir Habijan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%