play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Husarska garda na obilježavanju Dana Međimurske županije

Susretom i mimohodom povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, ali i Republike Mađarske nastavljeno je obilježavanje Dana Međimurske županije. Varaždinsku županiju predstavljali su pripadnici Husarske garde koji su sa ostalim pripadnicima povijesnih postrojbi prodefilirali ulicama Grada Čakovca, postrojili se na Trgu Republike, a samom postrojavanju je prethodilo svečano misno slavlje u Crkvi sv. Nikole biskupa koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Domaćin ovog susreta je bila Zrinska garda iz Čakovca, a zapovjednici svih postrojbi odali su počast hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod staklenog spomenika u čakovečkom gradskom parku.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u obilježavanju Dana Međimurske županije naznačivši pritom kako Husarska garda njeguje dobre odnose s Zrinskom gardom. „Zrinska garda uvijek pošalje svoje predstavnike na dan Varaždinske županije i to treba poštivati. Veselimo se daljnjoj suradnji jer prostora i mogućnosti za to ima” – rekao je predsjednik Husarske garde dok je zapovjednik Mihael Negovec istaknuo kako će uskoro i građani Varaždina te okolice opet moći vidjeti pripadnike Husarske garde na konjima obzirom da se priprema bogato i atraktivno obilježavanje 250 godina izgradnje Županijske palače.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U tijeku podjela robe iz donacije Vlade RH u vrijednosti 113 tisuća kuna

  Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec na temelju zamolbe Povjerenstvu za besplatnu dodjelu robe oduzete u carinskom prekršajnom postupku primilo je vrijednu donaciju nove odjeće i obuće, te kućanskih potrepština preuzetih iz carinarnica u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.Vrijednost donirane robe je 113 tisuća 530 kuna.   Suradnjom s Općinom Donja Voća i načelnicom Sanjom Kočet skladišni prostor osiguran je u Donjoj Voći odakle se roba prevozi u kancelarije i dvoranu GDCK […]

  today20/01/2022 17